Székesfehérvár

2015.04.24. 16:31

Ovisok az ágyásban

Székesfehérvár – Nagy volt az izgalom pénteken a Gyöngyvirág óvoda Nyuszi és Lepke csoportjában.

B. Kiss László

E két csoport tagjaira jutott ugyanis a választás: ők ültethették tele virággal az óvoda szomszédságában, a buszmegállónál található két szürke betonkockát virággal, cserjével. Az ültetésnél kapóra jött a kisásó meg a kiskanna, amelyet egyébként legföljebb csak a homokozóban használnak a gyerekek. Az ültetésben persze felnőttek – Deák Lajosné önkormányzati képviselő és az óvónők – is segítettek.

A Gyöngyvirág ovi Zöld óvoda címmel büszkélkedhet. A Föld napja alkalmával öko hetet rendeztek az intézményben, melynek keretében például kirándultak és a szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkedtek a kisgyerekek. A természet szeretete, a környezet védelmének fontossága jegyében zajlott a virágültetés is a buszmegállónál, amelyet korábban a Videoton holding és a képviselő közreműködésével újítottak fel, (Kár, hogy egy grafiti máris éktelenkedik az oldalán.) A picik nagy élménnyel lettek gazdagabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!