Székesfehérvár

2014.10.09. 15:15

Jövedelmezőbb munkahelyek kellenek

Székesfehérvár - Jövedelmezőbb munkahelyek kellenek a városban - mondta az MSZP polgármester-jelöltje.

Tribolt Lajos

Az elmúlt három évben 5 ezer reményvesztett fehérvári fiatal hagyta el hazáját, a város lélakszáma idén 98 ezer alá csökkent mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Márton Roland, az MSZP-Együtt polgármester-jelöltje. Hozzátette, hogy egyre kevesebb gyerek is születik a városban, így fogy a település ereje. A kivándorlás oka szerinte az, hogy bár van elég munkahely, nagyon alacsonyak a fizetések. Ma 87 ezer forint a létminimum összege, s sokan ennél kevesebbért dolgoznak. A fiatalok azért mennek el, mert külföldön a négy ötszörösét is megkeresik. A politikus szerint magasabb jövedelmet biztosító munkahelyeket kell teremteni és ők erre törekednek.

Márton arról is beszélt, hogy a nagyvárosok közül Fehérváron követik el a legtöbb bűncselekményt a bűnügyi statisztika alapján. Szerinte az egyik ok, hogy a városvezetés a költségvetési források megvonásával tönkretette a polgárőrséget. Az ellenzéki politikus megválasztása esetén a mai 4 milliós támogatás 80 milliósra történő emelésére tenne javaslatot a közgyűlésnek.

Márton Roland arról is beszélt, hogy az elmúlt években jelentős összegeket vettek ki az oktatásból, az egészségügyből és a szociális ellátórendszerből. Az MSZP ötéves bölcsőde-, óvoda- és iskolafejlesztési programot hajtana végre. Megszerveznék a kétnyelvű óvodai előkészítést és az arra épülő kéttannyelvű iskolai oktatást. Újraélesztenék a a fehérvári központi sportiskolát, az egészségügyi alapellátásban megszüntetnék a sorbanállást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!