Székesfehérvár

2014.10.08. 16:30

Schiffer András Fehérváron

Schiffer András, az LMP társelnöke látogatott a megyeszékhelyre és tartott tájékoztatót.

Tribolt Lajos

Schiffer András az LMP társelnöke, Bialkó László Gergely fehérvári polgármester-jelölt és Sowunmi Thomas, az 1-es körzet jelöltje tartottak tájékoztatót.

- Úgy látom, az LMP-nek jó esélye van arra, hogy vasárnap jobb eredményt érjen el, mint 2010-ben - mondta Schiffer András.

Valamennyi megyeszékhelyen elindulnak, a legtöbb helyen saját polgármester-jelöltjük van. Jó esély van arra, hogy olyan városokban is lesz a pártnak képviselője, ahol eddig nem volt. E városok közé tartozik Székesfehérvár is, ahol 2010-ben nem tudtak indulni. Most polgármester-jelöltjük, kompenzációs listájuk is van. A tavaszi eredmények alapján bizakodnak benne, hogy legalább egy képviselőjük lesz a testületben.

A pártvezető arról is beszélt, ahol volt az LMP-nek képviselője, ott tudnak eredményeket felmutatni. Például Veszprémban, Egerben, ahol volt LMP-s képviselő, el lehetett érni, hogy a bizottsági ülések jegyzőkönyvei és a képviselői vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra kerüljenek. Meg lehetett menteni az interpelláció intézményét, lehetett könnyíteni a helyi népszavazás feltételein. Békéscsabán, Csepelen ugyancsak volt LMP-s képviselő, így meg lehetett menteni egy fasort a kivágástól, egy védett természeti terület megmenekült az ingatlanspekulánsok elől. Kecskeméten el lehetett érni, hogy a helyi közüzemek alkalmazzanak megváltozott munkaképességű dolgozókat. Pécsett és Veszprémban a kisgyermekes szülők kedvezményesen utazhatnak a buszokon.

Bialkó Gergely a Zöld munkahely-teremtés programjáról, a helyi közösségi közlekedésről beszélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!