Székesfehérvár

2014.06.03. 17:20

Lakásszövetkezet: A többség változást szeretne

Szerkesztőségünk lezártnak tekinti az elmúlt időszak lakásszövetkezeti „nyilatkozatháborúját”. A feleket ezért is vártuk volna egy közös asztal mellé.

Házi Péter

Szabályos nyilatkozatháború alakult ki az elmúlt időszakban az I. számú Lakásfenntartó Szövetkezet és azon tagok között, akik többször, több fórumon hangsúlyozták, változásra van szükség a szövetkezet működésében. Alapvető kérdés volt, hogy a szóban forgó tagok egy kisebbség véleményét képviselik, vagy pedig osztja véleményüket a szövetkezeti tagok többsége. A nyilatkozatháborút szerettük volna lezárni azzal, hogy a feleket egy asztalhoz ültetjük, ahol mindenki elmondhatja a véleményét.

A találkozónak azonban csak a „fele” jött létre kedden, ahogyan azt korábban jelezte, Farkas Béla igazgató és Dávid Lajos sem tudott részt venni a megbeszélésen: a szövetkezeti elnök egy udvarias levélben azt közölte, megállapodás született Cser-Palkovics András polgármester jelenlétében arról, hogy a lakásszövetkezet igazgatósága folytatja a tárgyalásokat az utóbbi időben tiltakozásokat szervező lakókkal.

„Szakértőink e tárgyalásokat készítik elő éppen, ezért nem értek most rá. Ismét megerősítem nyilatkozatomat, hogy a lakásszövetkezet tagságának összehívását kezdeményezem a polgármesterrel egyeztetett időpontban. Szakértőink egy későbbi időpontban szívesen állnak a Hírlap olvasóinak rendelkezésére.” – írja levelében Dávid Lajos elnök.

Megjelent viszont a találkozón többek között Berta Béla, Nagy Tibor, Káprai Attila, Rónai Ferencné és Farkas Károly is, számukra ismertette Elekes András lapigazgató főszerkesztő annak a reprezentatív felmérésnek az eredményét, amelyet az Echo Research Center készített. A felmérés szerint a szövetkezet tagjainak többsége (58 százaléka) úgy érzi, időben kap tájékoztatást az őt érintő döntésekről, ám a túlnyomó többség úgy érzi, ráhatása nincs ezekre a döntésekre, s indokoltnak látná a rendes közgyűlés összehívását.

– Ez a felmérés sokat segít a tisztánlátásban és jó kiindulási alap a további tárgyalásokhoz. Ha a szövetkezet vezetésének a célja valóban a feszültség csökkentése, akkor ezen adatok alapján véleményem szerint kezdeményezniük kellene a valódi közgyűlés összehívását – fogalmazta meg a közösnek is tekinthető álláspontot Berta Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!