Székesfehérvár

2014.03.29. 18:00

Másodszorra még nagyobb siker lett a Fehérvári Halünnep

Székesfehérvár - Másodszor rendezték meg március 29-én, szombaton a Fehérvári Halünnepet, amely máris a város második legnagyobb gasztronómiai fesztiváljává nőtte ki magát.

Tihanyi Tamás

Az elmúlt évben az akkoriban megújult vezetőségű Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségénél (HOFESZ) az a remek ötlet párosult megvalósítással, hogy a horgászat és a halétkek főzésének, sütésének, fogyasztásának népszerűsítése érdekében fesztivált kell rendezni. Ehhez remek helyszínnek látszott a húszezres lélekszámú Palotaváros. Az ősszel el is foglalták a helyüket a bográcsok mellett a halászléfőző és halétek-készítő verseny résztvevői, a palotavárosi tó partján pedig horgászverseny várta a jelentkezőket. A tavalyi sikert folytatás követte azzal, hogy idén nem őszre, hanem kora tavaszra szervezték a halünnepet, amely óriási siker lett.



A területen ezrek keresték a szórakozást és a gasztronómiai élményeket, a színpad egész nap tele volt, s bemutatkoztak az old-timer autók is. Aki éppen aznap akarta, ingyen kipróbálhatta a horgászatot. Így aztán nem csoda, hogy Nagy Attila horgász világbajnok, a HOFESZ elnöke elégedetten nyugtázta a rendezvény sikerét, amelyen ott volt mások mellett Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás államtitkár is. De nézzük az eredményeket...

A nők között Fazekas Alajosné győzött Zsadányiné Hendlei Katalin és Kulcsár Aranka előtt, a férfi „profi” kategóriában Pozsonyi Csaba végzett az élen, Fabácsik Gergő második, Veres Attila harmadik lett. (Fabácsik Gergő fogta a nap legnagyobb halát, egy 10 kilós pontyot.) A 10 év alatti gyerekek helyezésének sorrendje: Lantos Gergő, Kiss Krisztián, Györgyi Gyula, a 10 évnél idősebbeké pedig Rabi Bence, Kovács Levente. Az ifjúsági kategóriát Fabácsik Péter nyerte Dósa Máté és Arató Kristóf előtt. Az amatőrök legjobbja Kárász György lett, második Halász Tibor, harmadik Izsó Kornél. A legjobb ponty halászlét „Dedy” csapata készítette idén, második Gyurinet Ferenc, harmadik a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. együttese lett. Vegyes halból a Fehérvár és környéke Horgász Egyesület főzött már másodszorra a legfinomabbat, második a Fejér Megyei Kormányhivatal egyes csapata lett. Harmadik helyen a Kajtorvölgye Horgász Egyesület végzett. A halétkek kategóriáját a Palotavárosi Közösségi Kert csapata nyerte egy juhtúrós, baconos, metélőhagymás tésztaköretes halpaprikással. Második az Eperbor csapata lett egy mézes ponttyal, harmadik helyen Surányi József végzett „négy évszak” elnevezésű halétkével. Különdíjas lett legszebb terítékéért a Várpalotai Horgász Egyesület közössége. Mindenképpen meg kell említeni Reviczky Gábor színművészt, aki ugyan helyezést nem ért el, de remekül sikerült tejfölös, tejszínes harcsaraguja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!