Székesfehérvár

2014.02.27. 19:01

Tizenhárom év Tájsebészet

Székesfehérvár – Csütörtökön délután tartották a 2013-as Tájsebészeti programban résztvevő legjobbak díjátadóját a Hiemer-házban.

Kocsis Noémi

Mint Gárdonyi László, a programot a megyében koordináló Gaja Környezetvédő Egyesület titkára az ünnepélyes alkalom elején elmondta: 13. évén túl van a Tájsebészet, a magyar környezetvédő programok legnagyobb tömeget megmozgató eseménye. Varga Gábor, a szervezet elnöke köszöntőjében azt mondta, bár a környezeti bajok között kis rész a szemetelésé, mégis ez a leglátványosabb, de a szemétszedés helyett a szeméttermelődés megakadályozása lenne jobban célravezető. A szemetet nehezebben viseljük el magunk körül, azonban az ilyen és hasonló akciók igazi hozadéka a csoportok együtt dolgozása és az egymáshoz odafordulás, hangsúlyozta Varga Gábor.



A Tájsebészetben tevékenykedő csoportok és önkéntesek munkája ettől eltekintve különleges és értékelendő, ezért is kapott a 22 díjazott szervezet oklevelet és ajándékcsomagot, melyeket Viza Attila, az önkormányzat környezetvédelmi tanácsnoka nyújtott át. A 22 elismert szervezet, csoport között van oktatási intézmény (óvodák és iskolák), falusi önkéntes egyesület, szabadidős szervezet és multicég is. Az így összesen 1140 önkéntest megmozgató akciókban az elmúlt év során megyeszerte 240 köbméter, illegálisan lerakott hulladékot számoltak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!