Székesfehérvár

2013.06.10. 15:08

Új drogprevenciós kiadvány a KEF-től

Székesfehérvár - Mit tegyünk ha felmerül a kábítószerrel való visszaélés gyanúja? Erre a kérdésre is választ ad a város újonnan elkészült drogprevenciós kiadványa, mely még az idén az iskolákba kerül.

Kajdi Erika

Vigyázzunk a kincseinkre! névvel jelent meg az új kiadvány a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) gondozásában. A szervezet tavaly 39 iskolát kért fel egy drogstratégiával kapcsolatos kérdőív kitöltésére. A helyi általános és középiskolákat érintő felmérésben végül 22 iskola működött közre, s ezek az intézmények javaslatokat is tettek a stratégia továbbfejlesztésére.

Általános kérésként fogalmazódott meg a gyakorlati tanácsok igénylése mind orvosi, bűnmegelőzési  és jogi területen, valamint arról, hogy mi a teendő, ha felmerül a gyanú. Az igények felmérését követően megalakult egy operatív munkacsoport, mely a kérdőívek elemzését követően összeállított egy egységes információs anyagot. A színes kiadvány a 7-12 osztályosokat, szüleiket és pedagógusaikat szólítja meg, s e tanévben minden osztályhoz eljuttatnak egyet a védőnők segítségével.

- A város további tervei között szerepel, hogy utánnyomással a következő tanév elején minden diák kezébe kaphasson egy példányt - mondta el az ismertető sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, a KEF alelnöke. Rappant György főorvos, a tájékoztatót bemutató sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a kiadvány a jogi háttér és a megelőzés mellet az új, ún. designer drogok veszélyeire is felhívja a figyelmet. Az elhangzottakhoz Párkányi András, a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány elnöke hozzátette, hogy a legtöbb esetben az is sokat segít, ha a szülők rendszeresen elbeszélgetnek gyerekeikkel a kérdésről. A kiadvány hátulján a problémával foglalkozó összes fehérvári szervezet elérhetősége is megtalálható, ami további segítséget jelenthet az érintettek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!