Székesfehérvár

2013.05.01. 14:43

Hova fordulhatok?

Mi is a szenvedély betegség? - erre a kérdésre próbáltak válaszokat találni a RÉV Ambulancia munkatársai az április 23-i előadáson.

Sebestyén Lilla

A Madzag Infopont és a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia április 23-án kezdődő előadássorozatában az internet-, a mobil-, az adrenalin- és drogfüggőség témáját boncolgatják. A Modern idők foglyai elnevezésű előadássorozat első témája maga a szenvedélybetegség, és a RÉV nyújtotta lehetőségek voltak.

A Szent István Művelődési Ház falain belül tartott előadáson Kovács Mónika szociálpedagógus és Dávid Renáta közösségi gondozó, elmondta, az előadás nem csak a fiataloknak, szenvedélybetegséggel küzdőknek, de a szülőknek is nagy segítség lehet, hiszen ezeken az interaktív beszélgetéseken arról is szó lesz, hogy mit tehet a család, ha ilyen jellegű problémákkal küzd egy rokonuk.

 

Kovács Mónika (szemben, bal oldalt) és Dávid Renáta (szemben, jobb oldalt) a Rév Szenvedélybetegsegítő Ambulancia munkatársai beszélgettek az érdeklődőkkel a függőségről és a munkájukról (Fotó: Nagy Norbert)

A szenvedélybetegség hátrányos helyzetbe hozhatja magát az érintettet, és annak környezetét is. Valamilyen deviáns, kényszeres cselekvést jelöl. Azonban ennek a cselekedetnek az abbahagyása, rendkívüli energia befektetéssel ás lemondással jár mondták el a RÉV munkatársai, akik azt választották hivatásként, hogy ezeknek az embereknek segítő jobbot nyújtsanak.

- Először mindig csinálunk egy állapotfelmérést, majd megpróbálunk a probléma gyökeréig ásni, hogy kiderüljön mi a függőség tényleges oka - mondta el Renáta. A RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia székhelyein csoportfoglalkozások és egyéni konzultációk működnek azok számára, akik valamilyen függőséggel küzdenek, vagy segíteni akarnak szeretteiken, hozzátartozók. A Nappali Intézmény a Móri út 20. szám alatt található, míg a Gyümölcs utca 14. szám alatt a Közösségi Ellátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!