Székesfehérvár

2013.03.01. 22:07

Egy díj is gazdára talált az I. István gáláján

Székesfehérvár - Jubileumi gálát rendezett a Belvárosi I. István Középiskola, fennállásának 25. évfordulója tiszteletére a Művészetek házában pénteken.

Sebestyén Lilla

- A gála elsősorban a gyerekekért van. Hisszük, hogy rengeteg tehetséges gyermek jár az iskolánkba, és csak az alkalomra várnak, hogy megmutathassák képességeiket. Ez okból rendezzük meg, immár tizenöt éve ezt az ünnepélyt. A mostani rendezvényünket  a huszonöt éves évfordulónkra tekintettel  azzal tettük különlegessé, hogy öregdiákjainkat is meghívtuk a fellépők soraiba - mondta el Lovász Katalin igazgató-helyettes.


Az iskolatörténeti versenyre a legkiemelkedőbb pályaművet  Hujber Robin készítette: a gálán adták át neki az elismerő oklevelet.  Majd   Gyuricza Bence, 9. évfolyamos tanuló 25 éves az I. István címmel  saját költeményét adta elő, ezt a Szentgyörgy néptáncegyüttes pörgős előadása, Magda István klarinétszólója, a színjátszókör Városrendezési Bizottság című darabja követte.  Számos ismert vers is  elhangzott a műsorban - így például József Attila A Dunánál és a Mama című költeménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!