Székesfehérvár

2013.02.11. 14:47

Ingyenes ruhaosztás

A mélyszegénységben élők részére az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális és Közhasznú Egyesület, valamint a Szegényeket Támogató Alapítvány szervezi az ingyenes ruhaosztást.

Kajdi Erika

Az akció csütörtökön (15 és 18 óra között) és pénteken (délelőtt tíz és délután három óra között) a Fehérvári Civil Központ első emeleti 60 fős termében lesz. 

Horváth Ildikó, a két szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a tavaly ősszel rendezett adományozás nagy sikere rámutatott arra, hogy milyen nagy szükség van az ilyen jellegű megmozdulásokra. Sajnos egyes családok nem engedhetik meg maguknak a ruhavásárlást, legalábbis nem gyakran.

A mostani alaklom is külföldi partnerük, a Luxembourgi Baráti Társaság segítségével valósul meg, hiszen a nagyobb mennyiségű, minőségi használt felnőtt és gyerek méretű ruhákat, cipőket és ágyneműket Luxemburgból hozzák. Előzetes bejelentkezésre nincsen szükség, csak a helyszínen, érkezéskor kell a megjelenteknek regisztráltatniuk magukat a bejáratnál.

Előfordulhat olyan, hogy várakozni kell, mert a teremben egyszerre 10-15 ember tud válogatni a ruhaneműk között, de mindenkit ki fognak szolgálni. A sajtótájékoztatón Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő elmondta: saját körzetében is tapasztalja, milyen nagy szükség van a két szervezet munkájára. - Tiszta szívből kívánom, hogy a szervezetek minél tovább tudják folytatni munkájukat, egészen addig, míg el nem jön az az idő, amikor már nem lesz rá szükség - mondta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!