Székesfehérvár

2012.12.12. 20:36

Ölelést mindenkinek!

Székesfehérvár - Mindennap legyen szeretetteljes! Ez volt a mottója a kodolányis diákoknak, akik tegnap ingyen öleléssel lepték meg a fehérvári vásárlókat, sétálókat.

Miskei Anita

A Kodolányi János Főiskola szociális munka szakos hallgatói, valamint a Kodolányi Középiskola ifjúságsegítő szakos diákjai egy öleléssel lepték meg a bevásárlóközpontba betérő vásárlókat, látogatókat. Néhányan meglepődtek, mások mosolyogva léptek tovább, s akadtak olyanok is, akik örömmel fogadták az ölelést.

A Kodolányi Főiskola és Középiskola hallgatóinak ingyen öleléséből mindenkinek jutott. Maródi Réka Márton Bálintot tette jobb kedvűvé (Fotó: Koppán Viktor)

Szokolai Erzsébet, a program fehérvári koordinátora, a diákok tanára elárulta, ez az egyik legnehezebb terepgyakorlat a  hallgatók számára. Hiszen a fiataloknak most, s a későbbiekben munkájuk során is fel kell majd  mérniük, mit várnak el, mit szeretnének az emberek. Jó hangulatú "buli", mégis jó tapasztalatszerzés ez, ahol a fiataloknak fel kell venniük másokkal a kapcsolatot. S fel kell ismerniük, akarnak-e velük kommunikálni. 

- Nem kell mindenkit megölelni, előfordul, hogy az a jó, ha hagyjuk elmenni az embereket - mondta Szokolai Erzsébet. Aki elárulta,  több mint harminc fő jelentkezett a feladatra. Sikerrel, hiszen sok járókelőt derítettek jobb kedvre a fiatalok. Néhányan örültek a váratlan ölelő karoknak, mások arcára pedig már a fiatalok látványa is mosolyt csalt. A hallgatók pedig lelkesek, s remélik, jöhetnek jövőre is. Hisz nyolc éve sikerrel ölelnek a kodolányisok Székesfehérváron és Budapesten is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!