Székesfehérvár

2011.12.08. 07:08

Külföldi konyhán

Székesfehérvár - A Gárdonyi Géza Szakiskola rendszeresen pályázik külföldi és hazai tapasztalatszerzési lehetőségekre. A diákokat ösztönzi a tanulmányút elérése.

Kovalcsik Katalin

A huszonnégy diák, tizenketten Németországba, ugyanennyien Olaszországba utaztak a nyáron, hogy szakmai tapasztalatokra tegyenek szert. A tizenegyedikes, tizenkettedikes és a tizenharmadikos tanulók amellett, hogy a külföldi hat hét maradandó élményekkel gazdagította őket, belekóstolhattak az idegen környezetbe, egy másik világba.  A németországi hat hét alatt az édességek, sütemények elkészítése volt a diákok feladata, valamint meg kellett felelniük a szállodai feltételeknek, amelyek nemcsak a német alaposságot, hanem a vendéglátás követelményeit is magukba foglalták. A Leonárdo Mobilitási program  hazai és külföldi gyakolatok lehetőségét kínálja. A diákok akkor juthatnak a nyelvi és szakmai kitekintéshez, ha megfelelnek eredményeik, viselkedésük.


-  Az olaszországi Caorléban mediterrán környezetben ismerkedtek a fiatalok  a kultúrával, a vendéglátással - mesélte  Majzer Mária,  az intémény igazgatónője és  Márkus Ágnes,  aki egyike volt a kiutazó diákoknak. - A pizzakészítés, a grillezett halak, a csudafinom olasz édességek újdonságot jelentettek a diákoknak. Az első napokban szokatlan volt számukra a sok tengeri herkentyű, de később nem okozott gondot a szépia, a kalamári és a fésűskagyló tisztítása, elkészítése.  A külföldöt jártak társaikban kedvet ébresztettek a nyelvtanuláshoz, a jobb teljesítményhez, hátha jövőre másnak is sikerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!