Székesfehérvár

2011.12.08. 05:04

Fiatal kardforgató kerestetik

Székesfehérvár - Kezd kiöregedni a fehérvári kardforgatók rendje, ezért most fiatalítani akarnak. Az öt éve alakult kompánia hagyományőrzéssel, harci bemutatókkal tölti napjait.

S. Töttő Rita

A székesfehérvári Magyar Királyi Kardforgatók Rendje   Honvéd Szondi György SE fennállásának abba a szakaszába érkezett, amikor egyre többen távolodnak el csapattól egyetemi tanulmányaik miatt. Ezért a középkor és végvári idők fegyvereit forgató, kifejezetten harcász jellegű kompánia létszámbővítést tervez - mesélte Vidermann Csaba  rendkapitány, miért is döntött a tagtoborzás mellett. A rend  egyébként  2006-ban alakult.


 - Harci bemutatóink során fegyverek tekintetében is a sokszínűség jellemez minket, hiszen fellépés közben látható nálunk  kard, szablya, buzogány, lándzsa, tőr, pajzs, lánckorbács, bot, csatabárd, íj, csatakereszt, hajítótüske, kelevéz, hajítóbárd és természetesen a pusztakezes technikák is - sorolta a rendkapitány, aki elárulta azt is: - Talpas csapat vagyunk, amely könnyű és vértezett gyalogságba sorolható. A páncélosoknál sisak, láncing, mell-hát-vállvértek növelik a védelmi fegyverzet hatásosságát.
 Történelmi jellegű, viseletes versenyeket is rendeznek övbirkózás, szabad vívás, hajítófegyverek és íjászat  területén. Akinek szemében felcsillant a kíváncsiság, s nem dohányzik, sportos, vonzódik a  magyar harci hagyományokhoz, az akár rendtag is lehet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!