Székesfehérvár

2010.02.27. 05:40

Tortúra, leégett mosógép miatt - mindez havi hétezerért

FMH - Hepiend nincs? De van! - dúdolgatom magamban a régi slágert, miközben fotós kollégámmal a lépcsőház előtt várakozunk. Percre pontosan befut az autó.

Az Olvasó

Az ismert műszaki áruház autójából pedig előkerül a vadonatúj mosógép. A szállítók a negyedik emeletre cipelik a nyolcvanegynehány kilós jószágot,  és olvasónk arcán végre átsuhan egy mosolyféle. Hónapok óta várnak erre a percre, de hogy nem kell még mindig várniuk, a Hírlap közbenjárásának köszönhető.
Dobosék roppant  szerény körülmények között élnek, három gyermekük közül az  ikerpár még nincs hároméves, az asszony gyesen van. Másfél szobás lakásukat hitel terheli, de tavaly nyáron úgy kalkuláltak, hogy vállalnak még egy kölcsönt, hogy kicserélhessék régi, keverőtárcsás mosógépüket egyautomatára. Nem is volt semmi baj az új szerzeménnyel egészen szeptemberig, amikor elromlott a masina. Garanciális lévén a gép, a szervízt  hívták, október  15-én  már ismét  használhatták újra. Persze addig is mosni kellett kézzel,  három gyerek, no meg az olajos ruhák (a férj munkaruhái) több órányi  munkát adtak az asszonynak. Négy napig örülhettek, aztán a gép megint bemondta az unalmast: a hiba ugyanaz volt, panelt kellett  benne cserélni. November 18-án ismét  - akkor már a villanyvezeték egy részét is kicseréltették panaszosunkkal, de a helyzet nem sokat változott,  január 13-án a mosógép füstöt és bűzt árasztott magából, egyszerűen leégett. Olvasónk természetesen addig is rendesen fizette a törlesztőrészleteket,  ami több mint hétezer forintra rúgott havonta. Türelmetlenségében panaszt tett a fogyasztóvédelmi hatóságnál, ahol azt javasolták, menjen vissza az áruházba  reklamálni. Közben a szerviz is megígérte a gép cseréjét, ez azonban elhúzódott, a külföldi szállítótól ugyanis nem érkezett meg az új gép. Nos ekkor léptünk (egy hete) akcióba: a csere jogosságát  senki nem vitatta, viszont  a Média Markt áruház ügyvezetője, Őry István rugalmas megoldásként felajánlotta: a saját árukészletükből visznek egy új mosógépet, s ha a szerviz által megrendelt  megérkezik, majd egymás között  megoldják a csere adminisztrációs ügyeit. Így lett aztán hepiend...    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!