Székesfehérvár

2008.10.22. 02:28

Jutalmat ér a nívós oktatás

<b>Székesfehérvár</b> - Hat iskola volt eredményes az OKM teljesítmény-motivációs pályázatán - hangzott el sajtótájékoztatón. Tegnap a város oktatási bizottsága is ülésezett.

Bokros Judit

Tizenegy intézmény indult és hat nyert az Oktatási és Kulturális Minisztérium azon pályázatán, amellyel az eredményes, minőségi oktató-nevelőmunkát jutalmazták. A város oktatási bizottságának elnöke, Boldizs Kálmánné sajtótájékoztatón elmondta: a kiírásra minőségirányítási programmal rendelkező intézmények jelentkezhettek. Ezután bemutatta a nyerteseket, vagyis a Napsugár Óvodát, az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-t, az István király Általános Iskolát, a Tolnai Úti Óvodát, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolát, valamint a Hétvezér Általános Iskolát. Az intézmények vezetői arról beszéltek, miért előnyös a kollégák munkájának, teljesítményének felmérése. Hozzátették: őket is értékelte a fenntartó. A pályázaton nyert pénzzel a pedagógusok munkáját jutalmazzák.

Az oktatási bizottság ülésén a többi között döntöttek arról, hogy a régiós képzési és fejlesztési bizottság ajánlása alapján mely szakképzések oktatását támogatják a szakképzési hozzájárulással. A grémium határozott még arról is, hogy tíz intézmény kiváló pályázatát juttatják el egy szaktanácsadóhoz, aki eldönti: ezek közül melyik indulhat jó eséllyel egy, a kompetencia-alapú oktatással kapcsolatos kiíráson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!