Sportvilág

2009.09.03. 02:29

Purovics vágya

Felcsút - Kedden este érkezett, tegnap már Felcsúton, a Videoton FC edzésén is részt vett Milan Purovics, a piros-kékek nyolcszoros montenegrói válogatott, gólerős középcsatára.

Matók János

Rövid időn belül sikerült megállapodniuk a Videoton FC és a Sporting Lisszabon vezetőinek, így ennek megfelelően Milan Purovics, a 24 éves nyolcszoros montenegrói felnőtt válogatott középcsatár, kölcsönben egy évig a Vidi csapatában szerepel. Karrierje lényegében a Crve-na Zvezdában kezdődött el.

- A Buducsnoszt Podgoricától igazolt át a belgrádi csapat, ahol jól is ment a játék. Hiszen két idény alatt összesen negyven gólt szereztem, valamint kétszeres bajnok- és kupagyőztes is voltam. Ekkor szemelt ki magának a Sporting Lisszabon - kezdte el mondandóját Milan Purovics.

- Ha azt mondom, hogy 2007. március 24.?

- A dátumokkal bajban vagyok, de erre emlékszem, hiszen akkor volt Montenegró első hivatalos mérkőzése, és pont Magyarország ellen. Én is pályára léptem, és nagyon büszke voltam. Egyébként a mai napig nyolcszoros felnőtt válogatott vagyok. Most is behívtak, de nem vállaltam, mert előbb szeretnék ismét csúcsformába lendülni.

- A Sporting Lisszabon mit jelentett önnek?

- Az első idényben húsz mérkőzésen nyolc gólt szereztem. A Bajnokok Ligája csoportkörében is játszottam mind a hat találkozón az AS Roma, a Manchester United és a Dinamo Kijev ellen. Csodálatos élmény volt, miként a portugál bajnokság is, ahol szintén igazi sztárokkal futballozhattam együtt. Jól is éreztem magamat, de jött egy új sportigazgató, aki hét játékost hozott magával, így többen nem kellettünk.

- Így került kölcsönbe a török Kayserisporhoz.

- A kölcsönadás és a török klub nem az én választásom volt, akkor a Sporting döntött úgy. De nem volt szerencsém, hosszú időre kiestem a játékból, mert előbb a bokám, majd a karom törött el. Csak a szezon végén játszottam. Aztán idén nyáron visszatértem Lisszabonba, ahol a sportigazgató továbbra sem számított rám. Így már én akartam csapatot váltani, de ebbe meg a klub nem ment bele. Már úgy tűnt, hoppon maradok, amikor az átigazolási időszak utolsó három napjára mégis engedélyezték, hogy keressek magamnak csapatot. A kapcsolatok révén így került képbe a Videoton FC, s így lettem tagja a piros-kék klubnak.

- Nem visszalépés?

- Nem érzem annak, hiszen a törökországi sérülésem után szeretném visszanyerni a csúcsformámat, az önbizalmamat, és erre a magyar bajnokság tökéletesen megfelel. Szeretnék bekerülni a csapatba, lehetőséghez jutni, és a góljaimmal bizonyítani.

Péntek 19 óra: Videoton-Lokomotiv

Felkészülési mérkőzésen, pénteken 19 órakor a Videoton FC a horvát Lokomotiv Zágráb csapatát fogadja a Sóstói Stadionban. Érdemes lesz megnézni, mert Mezey György nagyon sok játé-kost pályára küld a találkozón, s közöttük ott lesz Purovics is. A sérüléssel bajlódó Farkas II Balázs még nem, de hétfőtől már a csapattal készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!