Sportvilág

2009.08.07. 02:29

Maratonisták, előre!

Velence - Augusztus 29-én rendezik meg a II. Velencei-tó szupermaraton futóversenyt a tó körül.Tegnap erről tájékoztattak.

Silye Sándor

A múlt évi megmérettetéssel hagyományt teremtettek a rendezők, a futók népes családjának újabb lehetőséget kínálva, illetve az összefogással, a futással a tavat is kívánják népszerűsíteni. Az idei versenynek jótékony célja van, a Perpetum nemzetközi speciális kutató-mentő csoportot, annak eszközvásárlásait kívánják segíteni. Eddig e-mailen több mint kétszázan neveztek a viadalra, és egészen biztosra vehető, hogy nagy létszámban vágnak neki a különböző távú kategóriáknak, összesen 400-500 fő részvételével számolnak, és az egyéni versenyzők mellett a váltók is nekilódulnak az erőpróbának. A versenyen a nagyobb távok a 27 és az 54 kilométer lesznek, de rendeznek korhatár nélküli örömfutást is 1 és 3 kilométeren.

Nevezni a helyzínen augusztus 28-án 15 és 21, illetve augusztus 29-én hajnal 6 órától 7 óra 30 percig lehet a helyszínen. A program: megnyitó 29-én 7.50-kor, start 8 órakor a Velence Resort és Spa előtt. A várható befejezés 16 órakor ugyanitt, míg az eredményhirdetés 17 órakor az Északi strandon lesz. A nők és a férfiak 3-3 korhatár kategóriájának a legjobbjait díjazzák. Az Északi strandon remek programok szórakoztatnak, miként egész nap a start helyszínén is. A fellépők között megtalálható a többi között a Rajkó zenekar, Vincze Lilla, a Spencer Hill Magic Band. A tókörnyék összes településén lehet örömfutni , és valamennyi helyszínen lesz többféle program azon a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!