Sportvilág

2015.06.10. 12:15

Öngóllal kapott ki a válogatott az U20-as vb kiesési szakaszában

Új-Zéland - Magyarország U20-as labdarúgó válogatottja a korosztályos Világbajnokság nyolcaddöntőben 2-1-es vereséget szenvedett Szerbiától, és búcsúzott.

Ferencz Balázs

Szerbia-Magyarország 2-1 (1-1, 1-1, 0-0)

Szerbia: Rajkovics – Gajics, Veljkovics, Babics, Antonov – Zdjelar, Makszimovics – Zsivkovics, Grujics (Gacsinovics, 78.), Jankovics (Saponjics, 59.) – Mandics.

Magyarország: Székely – Osváth, Kecskés (Talabér, 55.), Lenzsér, Tamás K. (Nagy D., 73.)- Nagy Á., Vida – Zsótér, Sallai (Forgács, 59.), Kalmár – Mervó.

A két felcsúti, Puskás Akadémia által nevelt labdarúgót, Zsótér Donátot és Sallai Rolandot is a soraiban tudó U20-as magyar válogatott a roppant nehéz csoportból való továbbjutás után a világbajnokság eddigi egyik legjobb teljesítményt nyújtó együttesével szemben lépett pályára a nyolcad döntőben.

Zsótér Donát végig pályán volt a 120 perc alatt Szerbia ellen. Fotó: FIFA/Getty Images

A szerbek igazolták előzetes jó hírüket, fizikális fölényüket és gyorsaságukat is kihasználták, és a megszerzett labdákkal villámgyorsan váltottak át támadásba. Az 57. percben jött a fordulat: egy nagy szerb helyzet utáni kontrából Kalmár kapott labdát okosan visszapasszolt az érkező Mervó Bencének, aki 9 méterről a léc alá lőtt, megszerezve ötödik találatát a vébén (0-1). A 72. percben aztán egy ellentámadásból Zsótér Donát tört kapura a jobbösszekötő helyén, de egy védő szorításában, futtából a kapu mellé lőtt. A rendes játékidő végén jött a hidegzuhany, a 91. percben kiegyenlítettek a szerbek: Saponjics fejelt a kapuba (1-1). Rögtön az egyenlítő találat után Gajics húzta vissza Nagy Dominikot, ezért megkapta a második sárgáját, így emberelőnyben kezdhette a Storck-csapat a 2x15 perces hosszabbítást. A 118. percben azonban eldőlt minden. Egy már-már megnyert meccset bukott el a válogatott, ráadásul öngóllal. Egy jobb oldali szerb támadás végén Talabér próbálta kirúgni a kapu elé betett labdát, de nem jól találta el azt, és Székely fölött a saját kapujába továbbított (2-1). Szerbia jutott a legjobb nyolc közé, a magyarok számára pedig véget ért a világbajnokság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!