Sportvilág

2015.05.18. 18:42

Legjobbak döntője - A Videoton és a Fradi is a saját erényeiben bízik

Szerdán, 20 órától rendezik a labdarúgó Magyar Kupa 2014/2015-ös kiírásának döntőjét a Groupama Arénában, a Ferencváros és a Videoton részvételével.

Bobory Balázs

Most még békésen üldögéltek egymás mellett, és kedélyesen beszélgettek, szerdán azonban már ádáz ellenfelek lesznek a gyepen, és mint két vadnyugati pisztolyhős, többször is párbajt vívhatnak egymással.

Hétfőn két válogatott játékos állt a Magyar Kupa döntője előtt a sajtó rendelkezésére a fővárosban, a Videoton szélsője, Gyurcsó Ádám, és a Ferencváros kapuvédője, Dibusz Dénes is optimistának tűnt az esélyeket illetően.

- Játszottam már kupadöntőkben, a Szuperkupát sikerült elhódítani, azonban a Ligakupa fináléját elbuktuk, éppen a Fradi ellen a Sóstói Stadionban. Most itt a lehetőség visszavágni az akkori 5-1-ért - kezdte Gyurcsó. - Nagyon várjuk a mérkőzést, lehet, hogy nem lesz közönségszórakoztató találkozó, de én azzal is elégedett lennék, ha egy góllal nyernénk.

És hogy mi a véleménye a Vidi szélsőjének Dibusz Dénesről?

- Még a Kecskemét színeiben játszottam, amikor két gólt lőttem neki Pécsen. Azóta mindketten már egy nagy klubban játszunk. Dénesnek sem garantálta senki, hogy kezdőkapus lesz a Fradiban, de kiharcolta a helyét magának. Nehéz lesz gólt lőni neki, de a Ferencváros védelmén sem könnyű átjutni.

Gyurcsó Ádám azt is elmondta, van annyira profi alakulat a Videoton, hogy ne jelentsen hátrányt neki az idegenbeli fellépés, akik a válogatottal játszottak már a Groupama Arénában, nem bánják a helyszínválasztást.

Dibusz Dénes (balra) és Gyurcsó Ádám kedélyesen beszélgetett, szerdán már nem lesz ennyire kedélyes a hangulat a gyepen. Fotó: Kricskovics Antal

Dibusz Dénes nagyon elszántnak tűnt a sajtótájékoztatón.

- Hazai pályán játszhatunk, mindent meg kell tennünk a sikerért kezdte a hálóőr. A Ferencváros 2004 óta nem nyerte meg a Magyar Kupát, most itt a lehetőség. A bajnokságot a Videoton behúzta, a kupát azonban nekünk kell elhódítanunk.

A Ferencváros kapusa is jellemezte Gyurcsót.

- Ádámnak remek a rúgótechnikája, gyors, remekül cselez, kiválóan illeszkedik a Videoton rendszerébe. A kecskeméti vendégjátéka óta töretlen a fejlődése, de remélem, szerdán nem szerez gólt.

Abban mindkét játékos biztos, hogy remek hangulat lesz az Üllői úti stadionban, az MLSZ hétfői helyzetjelentése szerint 9000 jegy már elővételben elkelt.

Rengeteg fehérvári drukker is Budapestre utazik, hogy kiszurkolja a klub történetének második Magyar Kupa-sikerét. Azok, akik nem tudnak eljutni a fővárosba, az Alba Plaza előtti téren, egy hatalmas kivetítő előtt szurkolhatnak a kedvenceknek.

Nagy csata lesz, történelmi tettre készül a Vidi, hiszen duplázhat a 2014/2015-ös szezonban.

Címkék#foc#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!