Sportvilág

2014.07.04. 18:40

Foci vb 2014 - Disztl László: Thomas Müller repíti a német csapatot

Disztl László, a Videoton FC utánpótlás-vezetője a piros-kékekkel UEFA-kupa döntőt játszhatott, az FC Bruges-zsel pedig a Bajnokok Ligájában szerepelt.

Bobory Balázs

A Piros-kék világbajnokság keretein belül Disztl Lászlót kértük meg arra, hogy elemezze a pénteki Németország- Franciaország negyeddöntőt.

- Az 1-0-ás végeredmény ellenére egyértelmű mérkőzés volt kezdte a korábbi remek védő. A németek korán vezetést szereztek egy pontrúgás után, majd végig kontrollálták a mérkőzést. Elképesztően erős a Nationalelf tengelye, a két középső védőn és a belső középpályás trión szinte lehetetlenség volt átjutni. A franciáktól jóval többet vártam, főleg miután hátrányba kerültek. Hiányzott az ötlet, az átütőerő a támadójátékukból, szinte csak kierőszakolt lehetőségeik voltak.

Disztl László néhány játékost egyénileg is kiemelt a német csapatból.

- Nálam eddig Thomas Müller a világbajnokság embere, elképesztő, mennyit dolgozik a csapatért, egyelőre ő viszi a hátán a németeket. Manuel Neuer a kapuban félelmetes teljesítményt nyújt. A szövetségi kapitány, Joachim Löw jól döntött, mikor Philipp Lahmot visszavitte jobb oldali védőnek, így a szélsők, Müller, Özil, Schürrle, vagy éppen Götze több támogatást kaptak hátulról és bátran indulhattak a szélről középre. Ha így folytatják a németek, akkor megnyerhetik a világbajnokságot.

Természetesen Disztl Lászlónak van egy másik favoritja is, mégpedig Belgium, ez pedig nem véletlen: a Vidi utánpótlás-vezetője öt éven keresztül az FC Bruges játékosa volt, kétszer nyert belga bajnokságot, egyszer pedig kupát.

- Bízom benne, hogy a belgák meglepik az argentinokat a másik ágon. Az európaiaknak szurkolok, legjobban a Németország Belgium döntőnek örülnék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!