Sportvilág

2014.07.14. 14:45

Foci vb 2014 - Viniczai Tibor szerint a brazilok teljesen tanácstalanok a jövőt illetően

Viniczai Tibor a múlt héten, a negyeddöntők után már mesélt brazíliai élményeiről. A Videoton FC korábbi elnöke az elődöntőket és a finálét is a helyszíneken szurkolta végig, rengeteg élménnyel gazdagodott.

Bobory Balázs

Bár Viniczai Tibor nem omlott össze annyira, mint a brazil drukkerek a németek elleni 1-7 után, Székesfehérvár volt alpolgármesterét is letaglózta az eredmény.

- Elképesztő volt látni a helyszínen a játékosok, valamint a szurkolók arcát mesélte a Vidi volt elöljárója. A németek robogtak és sorra lőtték a gólokat, a brazilok pedig nem tudták mi történik. Eddig úgy tartották, ők a világ urai, ilyen nem fordulhat elő velük, és el sem hitték, hogy valaki jobban műveli náluk a rövidpasszos, gyors megindulásokra épülő focit. A bronzmeccs, és hollandok elleni 3-0-ás vereség arra volt jó, hogy a házigazdák megbizonyosodhattak, nem csak egy kisiklás volt az elődöntőben elszenvedett vereség. Most azt láttam, teljes a tanácstalanság a jövőt illetően, azt mondják itt, hogy meg akarják nyerni a 2018-as oroszországi világbajnokságot, de még nem tudják, hogy hogyan. Abban mindenki egyetért, hogy Scolari kapitány a hibás, és a következő tornának már egy teljesen más csapattal kell nekifutni. Majd meglátjuk...

Viniczai Tibor a döntő napját is Rióban töltötte, a mérkőzést a Maracánában izgulta végig.

- Ellepték a várost az argentin drukkerek és egy ismert dallamot énekeltek a braziloknak, felhívták a figyelmüket arra, hogy hetet kaptak az elődöntőben. Persze az összes brazil a németeknek drukkolt a fináléban. Óriási volt a hangulat, szerencsés helyen ültem, körülöttem a német csapat tagjainak családtagjai foglaltak helyet, a lefújás után innen emelték be a pályára Khediráék a gyerekeket, barátnőket, feleségeket. Mintegy 8000 német drukker lehetett a stadionban, ők hatalmas bulit csaptak, a lefújás után még másfél óra is eltelt, mire az utolsó friss világbajnok futballista bement az öltözőbe. A mai értékelésekben még a brazilok is elismerik, hogy az argentinok is megérdemelték volna a sikert, hiszen talán nagyobb helyzeteik voltak a mérkőzés során. Hiába, szerintem megérdemelt a német siker.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!