Sportvilág

2014.07.08. 19:00

Foci vb 2014 - Messi: az egyszemélyes háború

Brazíliaváros - Hollandia, vagy Argentína? Szerda este 22 órától ez lesz a legfontosabb kérdés a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. Európa és Dél-Amerikai újabb elődöntőt vív.

Bobory Balázs

Louis van Gaal holland tábornok segédeivel és a katonákkal már biztosan kitalálta a haditervet. A semlegesíteni kívánt játékos az argentinok Akhilleusza, egyszemélyes hadserege, Lionel Messi.

Persze nagy hibát követnének el a tulipánosok, ha csak a négyszeres aranylabdásra fókuszálnának, mert bizony akadnak még klasszisok a gauchók együttesében, még ha eddig nem is villogtak, csak esetenként életjeleket adtak magukról. Angel Di María izomsérülés miatt biztosan nem lép pályára az elődöntőben, pedig rá nagy szüksége lenne az argentinoknak.

Di María nagyon hiányozni fog, ő az a játékos, aki egy az egyben bárkit megver, hasonló karakterű játékos nincs a keretben mondta Diego Simeone, az Atletico Madrid mestere.

Gonzalo Higuaínra még fontos szerep várhat a világbajnokságon (Fotó: Dennis Sabangan (mti/epa))

Lionel Messi egyik tisztjére tehát nem számíthat, de egy másik a Belgium elleni negyeddöntőn megmutatta, hogy fontos szereplője lehet még a tornának. Gonzalo Higuaínról van szó, aki csodás gólt szerzett, és ez továbbjutást is ért. Argentína a Napoli csatárában is bízhat.

Hollandia pedig abban, hogy Arjen Robben továbbra is kirobbanó formában futballozik, valamint az együttes csapatjátéka olyan egységes és szervezett marad, amilyenre talán még nem is volt példa a futballtörténelemben. A narancssárgáknak a védekező szekcióban lehet gondja, hiszen az első számú szűrő, Nigel de Jong továbbra sem szerepelhet, a legrutinosabb védő, Ron Vlaar pedig térdsérüléssel küzd, fellépése erősen kérdéses. Azonban nem hiába kezdtük cikkünket, hogy Louis van Gall segítőivel együtt már biztosan kitalálták a haditervet, a nagy stratéga ismét húzhat váratlant az argentinok ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!