Sportvilág

2014.07.11. 15:10

Foci vb 2014 - Lőw Zsolt szerint Lahm és társai diadalmaskodnak

A jelenleg a Red Bull Salzburg másodedzőjeként tevékenykedő Lőw Zsoltnál kevesen ismerik jobban a német futballt. Szerinte az elődöntőben parádézó németek a döntőben sem hibáznak.

Horog László

Tíz évet töltött a Bundesligában, keveset a második, többet az első osztályban. A magyar válogatottban 25-ször szereplő védő kiválóan ismeri a német válogatottat, a Nationalelf összes tagja ellen futballozott, valamint csapattársa volt a brazilok védekező középpályása, Luiz Gustavo. Lőw Zsolt szerint Joachim Löw együttese nyeri az argentinok elleni finálét.

- A torna előtt is azt mondtam, bár gondokkal küzdelmek, a németek topfavoritnak számítanak. Az ősztől sérüléssel bajlódó Mario Gomez alig játszott a szezonban, ki is maradt a keretből, aztán megsérült Reus, továbbá nem volt egészséges Lahm, Schwein-steiger és Neuer sem. Khedira is alig játszott az idényben, tehát nem volt egyszerű dolga Jogi Löw kapitánynak. Khedirának végül bizalmat szavazott, remekül tette, hiszen a Real középpályása nagyszerűen futballozik Brazíliában.

- A németek nem kezdték igazán jól a vb-t, aztán ahogy múltak a játéknapok, úgy lettek egyre magabiztosabbak, tehát mondhatni, a formaidőzítés jól sikerült.

- A portugálok ellen remekeltek, a további csoportmeccseken nem, hiszen Ghánával 2-2-es döntetlent produkáltak, az Egyesült Államok ellen 1-0-ra nyertek. Akieséses szakasz első meccsén nehezen verték Algériát, 2-1-re. A negyeddöntőben, a franciák elleni 1-0-s győzelem már lényegesen jobb játékot hozott, magabiztosak voltak.

- A brazilok elleni elődöntőben pedig varázsoltak.

- A hazaiaknál hiányzott ugyan Neymar és Tiago Silva, de ha ők játszanak, akkor is a németek diadalmaskodnak. A németeknél nincs gyenge pont, a hazaiaknál több is van. Fred talány, nem ez a szint, ilyen képességű centerrel nem lehet vb-t nyerni, a középpályás Oscar ugyan jól futballozott a Chelsea-ben, itt viszont falfehér arccal játszik.

- Ráadásul a németek rendelkeznek a világ toronymagasan legjobb kapusával.

- Neuer tényleg zseniális. A középpályán a Khedira, Schweinsteiger, Kroos trió félelmetes, mindegyikük erős és kreatív, Lahm pedig bárhol játszik, hasznos. A gárda mindegyik tagja ellen futballoztam, Andre Schürrle és a brazil Luiz Gustavo két éven át csapattársam volt Mainzban. Mindegyik kiváló játékos. Schürrle csereként beállva is fantasztikus dolgokra képes. Meggyőződésem, a döntőt megnyerik a németek, mert jobbak az argentinoknál.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!