Sportvilág

2011.11.30. 17:36

Sakk: az NB-s csapatbajnokság 4. fordulójának eredményei

Székesfehérvár - Az NB I B-s és az NB II-es sakk csapatbajnokság Fejér megyei képviselői közül az FSE és a Dunaújváros egyaránt kikapott, csak a MÁV Előre győzött.

Matók János

A csapatbajnokság negyedik fordulójában,  az NB I B-ben a Fehérvár SE együttese fogadta a Pénzügyőr II csapatát hazai környezetben. A tartalékos fehérváriak, a minden táblán magasabb Élő-pontszámmal  rendelkező, egy női nemzetközi nagymesterrel, egy nemzetközi mesterrel és három FIDE mesterrel felálló vendégek ellen  nagyarányú vereséget szenvedtek. Fehérvár SE-Pénzügyőr II 3,5:8,5.
Az FSE-ből győzött Botos Ferenc és Kővári László. Döntetlent ért el: Kis Viktor, Fellegi Tibor és Papagorasz Dorina. Ezzel az eredménnyel az FSE  csapata  a táblázat kilencedik helyét foglalja el, a nyolcadik helyezettel azonos pontszámmal.
 Az NB II  Asztalos csoportjában a Dunaújváros Decsen vendégszerepelt, de sajnos nem sok sikerrel. Hungaro-pharma Decs II-Dunaújvárosi DKSK 8,5:3,5. A vendégektől  Katona Gergő megnyerte partiját, amíg  döntetlent ért el id. Katona Ferenc, Klimkó Csaba, Angyal Ferenc, Ragyelik András és Tar Balázs.
Az NB II Breyer csoportban érdekelt   MÁV Előre SC Ászáron játszott, és a hazaiak ellen nagyarányú győzelmet aratott, amellyel feljött a táblázat ötödik helyére. Kisbér-Ászár SE II-MÁV Előre SC 3:9. A fehérváriaktól  Csire Bence, Di Giovanni Vilmos, Szunyogh István, Havasi Gergő, Guber Péter és Csordás Dávid legyőzte az aktuális ellenfelét,   Mátrahalmi Tibor, Mohácsi András, Nádi Ferenc, Czimer József,  Kovács Imre és Kozák Tibor  pedig  döntetlenezett az ászári  riválisával.
 A bajnokságban szünet következik, a következő fordulóra majd január 29-én kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!