Sportvilág

2011.10.10. 14:42

Szondis birkózó sikerek

Székesfehérvár - Két birkózóversenyt is rendeztek Veszprémben, a Honvéd Szondi-Karsai Alba segítségével, és szondis sikerekkel.

Matók János

Veszprém adott otthont múlt szombaton a birkózó kötöttfogású U23-as országos bajnokságnak, ahol a mezőnyben a Honvéd Szondi-Karsai Alba 3 sportolója lépett a szőnyegre.  Közülük a legjobb eredményt a 74 kilós Gubacsi János érte el, miután bronzérmes lett súlycsoportjában. A másik két szondis - Rácz Lajos vezetőedző tanítványai -,  így   a 84 kilós Meiszter Máté  és a 65 kilós Piros Tibor egyaránt pontot szerzett, miután mindegyikük az 5. helyen zárta a bajnokságot.
 Az U23-as országos bajnoksággal párhuzamosan, szintén Veszprémben került sor   a Véniss Sándor szabadfogású meghívásos viadalra, gyermek, diák és serdülő kategóriákban.  Itt a fehérváriak 5 fiatal birkózóval - edzőjük Gurubi Lajos - képviseltették magukat.  Ezen a  versenyen az eredmények alapján  kiderült, hogy a megfelelő,  és jó    szakmai munka miatt a gyerekek   készen állnak  az  országos megmérettetésre.   Gyermek kategóriában a 41 kilós Mátyási Máté  első helyezett lett.
  Diák 2-es kategóriában Laczkó Benedek 64 kg-ban végzett az első helyen,   bizonyítva, hogy az idei magyar bajnoki címe nem volt  véletlen. A  diák 2-es  kategóriában a versenyzést a szinte most kezdő Szántó Márk is  elégedett lehetett, hiszen a 38 kilósok között második lett.  A diák 1-es kategóriában Veszeli Szabolcs - aki két hete egy  pécsi kötöttfogású rangsorverseny 32 kilós súlycsoportjában 2. lett - most 38 kilóban végzett az első helyen. A    65 kilós serdülő lányoknál  Sán-dor Sára  is  aranyérmes lett.  Mindkét viadalon a Szondi biztosította a szőnyegeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!