Sportvilág

2009.09.14. 02:29

A Vidi II megállította az ajkai menetelést

Felcsút - Móri Tamás vezérletével, rendkívül fegyelmezett futballal diadalmaskodott az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában a Videoton-Puskás Akadémia csapata.

Bobory Balázs

Videoton: Filipovics - Szabó T., Vaszicsku, Sifter, Vadász - Kerékgyártó, Kovács T. (Szeleczky, 76.), Farkas II B. (Zimányi, 42.), Fejes - Olasz (Lelkes, 60.), Móri. Vezetőedző: Varga István.

 

Ajka: Grőber - Pothárn, Subicz, Pákai, Gunther - Manganelli (Csörnyei, 84.), Kaj, Horváth - (Szabó L., a szünetben), Hegyi - Mihalecz, Kovács G. (Burcsik, 84.) Vezetőedző: Artner Tamás. A szezon eddigi meglepetéscsapata, az öt forduló után veretlen Ajka látogatott Felcsútra. A Veszprém megyeiek három sikerük mellett kétszer döntetlenre végeztek, így magabiztosan érkezhettek az első győzelmüket éppen az ötödik fordulóban megszerző piros-kékek otthonába.

Minden bizonnyal jobb meccset produkált volna az Ajka, ha Mihalecz az ötödik percben nem az üres kapu mellé csúsztat, azonban a helyzet kimaradt, és a 11. minutumban már kétgólos hátrányban voltak a vendégek. Előbb Olasz kevergetett, majd 16 méterről lőtt, a kipattanót Móri vágta a kapuba, majd ismét ő volt eredményes, amikor a tizenhatos bal oldali csücskéről elvégzett szabadrúgást úgy tekerte a hálóba, hogy Grőber kapus már csak beleérni tudott a labdába, 2-0. Sokkolta a látogatókat a két bekapott találat, csak lassan tértek magukhoz, akkor viszont a hazaiak bal oldali védelmének megingásait kihasználták. Egy ilyen alkalommal, a 31. percben Mihalecz lépett ki, és közelről a kapuba lőtt, 2-1. Aztán a Vidi irányítója, Farkas II Balázs meghúzódott, az ajkaiak pedig támadtak folyamatosan. A második félidőben csak kontráztak az akademisták, Móri minden meglódulása veszélyes volt, végül egy jobb oldali beadását Lelkes fejelte a kapuba, 3-1. Eldőlt a meccs, bár az Ajkának is több helyzete akadt, de ezúttal az okosabban futballozó együttes nyert.

- Szép gólokat láttunk, örülök, hogy hazai pályán is nyertünk végre - összegzett a meccs végén Orbán Viktor, a Felcsút SE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!