Sportvilág

2009.08.18. 02:29

Bajnokok lettek az amatőr ralikupában

Kaposvár - Bár még két forduló van hátra, ettől függetlenül már az MNASZ amatőr ralikupa bajnoka lett a Matók Ádám, Vinoczai Attila duó (Honda Civic) az A/4-es géposztályban.

Matók János

A Tamási Motorsport SE és a fehérvári RSQ Team Kft. közös rendezésében kerüt sor a Kaposvár melletti Szenna-Zsuppó útvonalon az MNASZ amatőr ralikupa 6. futamára. Az aszfaltos, egyaránt négyszer 10 kilométeres gyorsasági szakasz nagyon gyors és tempós vonalvezetésű volt, így egyaránt próbára tette a résztvevőket. A legerősebb, az A/4-es géposztályban állt rajthoz a fehérvári RSQ Junior Team képviseletében a Matók Ádám, Vinoczai Attila (Honda Civic) duó.

Jellemző a kategóriára, hogy II. osztályú magyar bajnok, ralitúra-kategóriabajnok, ralisprintbajnok, továbbá az osztrák bajnokságban dobogós versenyző is elindult Szennán. Ám a trónkövetelő fehérvári pilóta, Ádám az első gyorsaságitól kezdve száz százalékon autózott, s a négy szakaszból háromszor is az első helyen ért be a célba, így végül 9 másodperces előnnyel az első helyen végzett.

- Sajnos a harmadik gyorson hibáztam, lecsúsztam az útról, s a növényzetben megbújó betontuskó nagyon megütötte a futóművet. Szerencsére nem kellett feladni a versenyt, mert a kitűnő szervizcsapatunk orvosolta a hibát, s így az elsők lettünk. Ez nem jöhetett volna létre a navigátorom nélkül - mondta a viadal után Ádám, a pilóta.

- Sokat kell még tanulnia, le kell higgadnia a fiatal pilótának, de nagyon jó úton jár. Ezzel a sikerrel itt már bajnokok lett, s az év hátralévő részében a ralitúra ob-n is kipróbáljuk magunkat. A távlati cél az pedig mindenképpen a rali ob első osztálya, s ott is a kategória első helyének a megszerzése - mondta Vino, a rutinos navigátor.

Bedő Imrének nem volt szerencséje...

A szezon elején még úgy tűnt, hogy akár az abszolút bajnoki címet is megszerezheti a ralitúra ob-n a fehérvári pilóta, Bedő Imre. Ám a sorozatos műszaki problémák ezt nem teszik lehetővé. Legutóbb a IV. Roland-Autó Szendrő-ralin, a bajnokság 5. futamán az abszolút 5. helyen ért be a célba. Mert bár a 3. helyen haladt, s a győzelemre is volt esélye, ám a 8. gyorsasági szakaszon a hajtáslánc egyik alkatrésze tönkrement, s ettől lelassult a Mitsubishi Lancer Evo IX. Amiben amúgy, egy a riválisokénál gyengébb szériamotor kapott most helyet. Bedő mellett egyébként új navigátor, Áfra Gábor foglalt helyet és jól is teljesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!