Sportvilág

2009.01.23. 03:29

Talán teljes lesz az Alba Volán legénysége

<b>Székesfehérvár</b> - Az Alba Volán SC az EBEL 49. fordulójában az Innsbruck alakulatát fogadja. A tiroliak kilenc ponttal vezetnek az albások előtt, és a nyolcadik, még rájátszást jelentő helyen tanyáznak.

Bobory Balázs

Reálisan nézve aligha lehet beérni az innsbruckiakat a következő hat fordulóban, ez földöntúli bravúr lenne a fehérváriak részéről, illetve az osztrákok vészes mélyrepülése is kellene a csodához.

A Volán az új év első napjaiban, már komplett együttessel, még beleszólhatott volna a rájátszásért zajló harcba, de egy vírus végigsöpört náluk, így az albások az elmúlt fordulókban egyszer sem tudtak még csak megközelítőleg sem a legjobb összeállításukban a jégre lépni.

Palkovics Krisztián az utóbbi fordulókban rengeteget volt a jégen, köszönhetően annak, hogy nem egyszer hárman-négyen hiányoztak a kék-fehérektől.

- Mindenképpen az a célunk, hogy megszerezzük a kilencedik helyet, vagyis a három ponttal előttünk álló Olimpiját be kell érnünk - kezdte a fehérváriak házi gólkirálya. - Sajnos nem mondhatni, hogy a szezon második fele túlságosan szerencsés lenne, hiszen korábban az eltiltások, most pedig a betegségek és a sérülések miatt hiányos a csapat mérkőzésről mérkőzésre, így pedig nem egyszerű tartani ezt a gyilkos tempót. Kedden, Jesenicében nagyon kikaptunk, sajnos olyan egyéni hibákat követtünk el, amilyeneket ebben a ligában nem hagynak büntetlenül. Ma mindenképpen a győzelmet akarjuk!

Palkovics talán azért is optimista lehet, mivel a betegek meggyógyultak, és immár Ted Sator vezetőedző rendelkezésére állhatnak. A vírus most Énekes Lajos másodedzőt döntötte le a lábáról, de talán a szakember így is hasznos tanácsokkal láthatja majd el a jégkorongozókat.

Az már más kérdés, hogy a korábban maródiak milyen erőállapotban lesznek. Persze azok sincsenek könnyebb helyzetben, akik az utóbbi mérkőzéseket végigdarálták, nekik a fáradtságot kellett leküzdeni az elmúlt napokban.

A győzelmet azért is meg kell szerezni, mivel ha a vendégek nyernek, akkor már matematikailag is biztossá válna, hogy az Alba lemarad az idei rájátszásról, pedig az álmokat idejekorán nem lenne szabad elhessegetni.

Az Innsbruck verhető ellenfél, azért nem árt majd figyelni Vincent Bellissimora, aki a volánosok mumusa. Az Alba Volánra ma is fontos összecsapás vár, ezúttal hazai környezetben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!