Sportvilág

2009.01.16. 03:29

Az Alba Volán jégkorongosai megkezdhetik a felzárkózást

<b>Székesfehérvár</b> - Az Alba Volán jégkorongcsapata ma újabb fontos mérkőzést vív a Ljubljana ellen. A fehérváriak győzelmükkel megkezdhetik a felzárkózást a 8. hely felé.

Silye Sándor

Olvasóinknak: a mai EBEL-találkozót állását honlapunkon figyelemmel kísérhetik, tekintettel arra, hogy a korai - 20 órás - lapzárta miatt nem tudják a szombati számban a mérkőzés tudósítását elolvasni.

A találkozó kiemelt fontosságát jelenti, hogy a Ljubljana a tabellán a fehérváriak előtt áll. Bár a távolság a két csapat között nagyobb, minthogy a mai, 19.15-kor kezdődő csata fehérvári sikere esetén helyet cserélhetne a két legénység, de a győzelem fontos, hogy hamar megvalósulhasson a helycsere. A legutóbb, a Jesenice ellen látott csodálatos játék megismétléséhez mindenkinek a maximumot kell nyújtania. A fiataloknak is, akik a keddi csata második harmadában lenyűgözték híveiket.

- Igen, oda kell tennünk magukat, mi is a csapat tagjai vagyunk, mind nagyobb feladattal. Ted Sator mester is szeretné, ha a fiatal sor minél ütőképesebbé válna. Ha jól megy nekünk, akkor könnyen felidegesítjük az ellenfél idősebb játékosait, igaz, ilyenkor ütnek is rendesen. Ami engem illet, tavaly még Németországban, juniorok között játszhattam, így az EBEL nagy előrelépés a számomra. Egyre inkább fel tudom venni ezt a ritmust, taktikailag is sokat fejlődtünk, a helyzetek kihasználásában kell javulnunk, az adódó kevesebb lehetőséget illik kihasználni - mondta az ifjak egyike, Hegyi Ádám. Két másik csata is lesz a mai napon, folytatódik a a Mol Liga. Az Alba Volán farmcsapata az SC Csíkszereda otthonába látogat, ismerve az erőviszonyokat, az erdélyiek a csata egyértelmű esélyesei. Ha a fehérvári fiatalok partnerek tudnak lenni, már azért is dicséretet érdemelnek. Látva a folyamatos fejlődésüket, miért ne lehetnének partnerei jó nevű ellenfelüknek. A DAB-Docler legénysége Dunaújvárosban 18.30 órakor a Miskolci Jegesmedvék csapatát fogadja. E párban is a hazaiak győzelme várható, és ez minden bizonnyal be is következik.

Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a bő keretet a február 5. és 8. között sorra kerülő rigai olimpiai selejtezőre. A keret, kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente, hátvédek: Ennaffati Omar, Hegyi Ádám, Horváth András, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szélig Viktor, Tokaji Viktor, csatárok: Azari Zsolt, Benk András, Berta Ákos, Fekete Dániel, Galanisz Nikandrosz, Gröschl Tamás, Hegyi Ádám, Hoffmann Attila, Holéczy Roger, Jánosi Csaba, Kiss Ákos, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Nagy Gergő, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Kóger Dániel, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!