öttusa

2019.02.19. 21:11

Szabó Dániel is Eb-re utazik

Szabó Dániel, az ARAK kiváló sprintere ismét bizonyította, hogy Magyarország leggyorsabb embere.

Ferencz Balázs

Szabó Dániel a felnőtt Európa-bajnokságon futhat

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Atlétikai Szövetség meghívásos versenyén idei legjobbjával, 6,74 másodperces eredménnyel biztosította részvételét 60 méteren a hamarosan rajtoló glasgow-i fedett pályás Európa-bajnokságra. A hétvégi ob-n vétett starthibáját kijavította Varga Tamás atlétája, a kedd esti megmérettetésen az előfutamban elért 6,74-el már négy századdal túlszárnyalta az Eb-szintet. A döntőben is sikerült a kvalifikációs időnél gyorsabban célba érnie.

Szabó Dániel (középen) a felnőtt Európa-bajnokságon futhat
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A kontinensviadalt március 1-3. között rendezik a skóciai Glasgow-ban. Az ob-n 60 méteren ezüst-, 200 méteren aranyérmet szerzett Takács Boglárka újra rajthoz térdelt a rövidebb távon. Az újdonsült junior rekorder megint jobbat futott, mint az U20-as csúcs. Először 7.45-öt, a döntőben 7.46-ot vágtázott. A 17 éves kiemelkedő tehetség ugyan a felnőttek 7.42-es Eb-szintjétől elmaradt, de 4 nap alatt négyszer repesztett országos csúcsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában