Sport

2015.01.20. 14:55

Sebestyén Dalma versenyezni akar a kazanyi vb-n

Székesfehérvár - Eredményes volt az előző éve a Hullám 91 UVE úszójának, Sebestyén Dalmának. A fehérvári ifjúsági olimpikon mindent megtesz, hogy részt vehessen a 2015-ös kazanyi világbajnokságon.

Bobory Balázs

– Volt ideje az elmúlt év végén megállni, és visszagondolni 2014-re?

– Élményekkel, tapasztalatszerzési lehetőségekkel teli esztendő áll mögöttem – válaszolt Sebestyén Dalma. – Akadtak apró csalódások is, ilyen volt, amikor nem tudtam dobogóra állni az ifjúsági olimpián, Nanjingban. – Annak azonban már nagyon örültem, hogy eljutottam erre a viadalra és ott pontszerző helyeken végeztem. Sikerült egyéni csúcsokon is javítanom. Mindent összevetve sikeresnek ítélem a 2014-es évemet.

Sebestyén Dalma világosan látja maga előtt a célokat, tudja, mit akar elérni 2015-ben. Fotó: mob.hu

– Akkor optimistán vágott neki 2015-nek is?

– Igen, a felkészülés alatt Győrben sikerült kiváló időket úsznom, ez mindenképpen kedvező kilátásokat vetít előre. Nagyon várom már, hogy versenyezhessek. Borzasztóan kemény felkészülés közepén járunk, ez a ciklus elhúzódik márciusig, áprilisig. A célom nem lehet más, mint kijutni a nyári, kazanyi világbajnokságra, és az sem lenne baj, ha sikerülne a 2016-os riói olimpiára egy szintet megúszni. Ha ez sikerülne, akkor alaposan megtervezhetnénk a felkészülésünket az ötkarikás játékokig. Mindent megteszek, hogy mindez valóra váljon.

– A tavaly év végi rövidpályás vb-t is a felkészülés miatt áldozta be?

– Igen, sajnos a rövidpályás viadalokat mindig olyan időszakban rendezik, amikor talán a felkészülés lenne a fontosabb. A világbajnokság ideje alatt az Egyesült Államokban edzőtáboroztunk, és az edzőmmel, Sárdi Ákossal úgy gondoltuk, hogy a felkészülés az én esetemben fontosabb, mint a rövidpályás versenyzés.

– A szövetségi kapitány, Kiss László elfogadta az érvelésüket?

– Természetesen, ebből nem volt probléma. A kapitány kihirdette, hogy utazhatok a válogatottal a katari vb-re, azonban Ákos jelezte, hogy szeretné átbeszélni ezt a dolgot és végül maradtunk abban, hogy most a felkészülés élvez prioritást.

– Említette, hogy éppen az alapozás közepén jár. Ilyenkor is élvezi az úszást?

– Hajnal ötkor kelek, ez az, amit soha nem tudok megszokni... Néha ilyenkor morcos vagyok, és még az sem esik mindig jól, amikor először a vízbe csobbanok. Aztán elkezdődik az edzés, és már semmi bajom sincs. Tudom, hogy az előírt penzumot el kell végezni, a felkészülés olyan mint egy lépcsősor, és minden lépcsőfokot meg kell mászni.

– Mikor kezdődik a várva várt versenyszezon?

– Szerencsére már február végén elutazunk Berlinbe, egy nemzetközi versenyre, ahol mindig erős a mezőny. Remélem, már ott sikerül jó eredményt elérnem, ami jelzés lehetne az ellenfeleknek, illetve nekem is pluszmotivációt jelentene.

– Tett fogadalmat szilveszterkor 2015-re?

– Csak annyit, hogy továbbra is keményen dolgozok, és mindent megteszek a céljaim elérésének érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!