Sport

2016.04.11. 18:58

Sebestyén Dalma több számban is aranyat szerezne az ob-n

Székesfehérvár – A szerdai nulladik napon lebonyolított válogatott váltók viadalával rajtol az úszók országos bajnoksága, Győrben. Sebestyén Dalma már két A-szinttel a tarsolyában várja a győri felnőtt országos bajnokságot, de ez egy cseppet sem jelent számára kényelmet.

Ferencz Balázs

A Hullám 91 kiválósága az ob-n javítana időeredményein, ráadásul újabb számban is szeretne olimpiai indulási jogot szerezni. – Nagyon bizakodó vagyok, mert nagyon jól mennek az edzések, és remek formában vagyok. Annak ellenére, hogy korábban azt mondtam, a 200 vegyesen is próbálok javítani az időeredményemen, most ezt a tervemet halasztom. Inkább a 200 pillangóra koncentrálok a mellszámokon kívül. Az összes mellszámban elindulok Győrben, emellett 200 pillangón és a váltókban is versenyzem – mesélte az országos bajnokság előtt egy nappal Sebestyén Dalma. Az ob nulladik napján az edzőbizottság által összeállított válogatott váltócsapatok versenyeznek, elsősorban azért, hogy könnyebb legyen megtalálni a legmegfelelőbb stafétát a riói olimpiára.

A ranglistaidők alapján összegyúrt vegyesváltók között Sebestyén Dalma Jakabos Zsuzsanná val, Joó Sári val, és Késely Ajná val úszik együtt. Az egyéni számok terén nem helyezésben, hanem másodpercekben gondolkodik a rövidpályás Eb-n 6. helyet szerzett úszólány.

– Ha az eltervezett időket úszom, akkor garantált lesz az érem, s még talán a legfényesebb is. Az idő fontosabb, mint a helyezés, de nem biztos, hogy külön lehet választani a kettőt, mert egy jó idővel a dobogó legfelső fokára is fel lehet állni az országos bajnokságon – mondta Dalma, aki 200 mellen, 200 pillangón, 50 mellen, és 100 mellen is rajtkőre áll.

Idén több frontot nyitnak a hullámosok. Halmai Petra az utóbbi időben rendkívülit fejlődött a mellúszásban, és Sárdi Ákos vezetőedző tőle is dobogós helyezést vár 100 mellen. Az ifikorú Kovács Réka a korosztályos Eb-részvételt tűzi ki célul, míg a lányok vegyesváltója megismételné tavalyi bronzérmét. A Hullám 91 színeiben még Halmai Blanka, a serdülő korú Rumpler Bence és Szalánczi Áron indul a felnőtt ob-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!