Sport

2015.01.14. 11:55

Sárosd: Húzd a botot, irgalmatlanul!

Támaszd meg biztosan a lábaidat, ragadd meg két kézzel erősen a botot. Aztán uccu neki, húzd, de irgalmatlanul! A győztes az, akinek a kezében marad a bot.

V. Varga József

Hazánkban még új, de a világ számos helyén már évek óta rendeznek bothúzó (mas-wrestling) bajnokságokat. A Hungarian Strong Man Országos Szövetség és a Sárosdi Bikák Erős Ember Baráti Kör nemrégiben a művelődési házban rendezte meg a bothúzó magyar kupa versenyeit.

A győztes az, akinek a kezében marad a bot. A sportág Jakutföldről érkezett Európába, hazánkban még meglehetősen új (Fotó: V. Varga József)

A viadalra ötvenen neveztek az ország tizenkilenc településéről, de érkeztek versenyzők Romániából, Szerbiából és Szlovákiából is – tájékoztatta lapunkat Juhász László, a sárosdi baráti kör elnöke. A bírói teendőket a jakutföldi világbajnokságot is megjárt Juhász Csaba és Kis Tibor látta el. A szünetben a gyerekeknek villámtornát rendeztek, illetve a nézők soraiból is többen (urak, hölgyek) kipróbálhatták erejüket.

A hat súlycsoport eredményei, –70 kg: 1. Bokros József, 2. Erdélyi Ferenc (mindketten Sárosd). –80 kg: 1. Erdélyi József (Sárosd), 2. Dusnoki Imre (Látrány), 3. Karácsony Péter (Szlovákia). –90 kg: 1. Sárvári István (Pákozd), 2. Tengeri Péter (Szlovákia), 3. Bódi Zoltán (Hantos). –105 kg: 1. Farkas Bence (Salgótarján), 2. Boda Tibor (Sárosd), 3. Lendvai Gábor (Sárosd). –125 kg: 1. Berecz Frigyes (Szlovákia), 2. Nagy Árpád (Szentendre), 3. Jani Sebestyén (Mezőszilas). +125 kg: 1. Darázs Ádám (Abda), 2. Molnár Attila (Polgárdi), 3. Várnai Richárd (Sárosd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!