Sportvilág

2011.01.10. 15:37

MOB - Tíz érem megszerzésére lát esélyt Londonban Borkai Zsolt

Tíz érem megszerzésére lát esélyt a londoni olimpián Borkai Zsolt. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy fogalmazott az MTI-nek: örülni fog, ha a magyar csapat eléri a pekingi eredményességet, és boldog lesz, ha három aranynál többet sikerül nyerni a jövő évi játékokon.

MTI

A MOB idén a megnövelt hatáskörnek és állami támogatásnak köszönhetően 2,1 milliárd forintot fordíthat az élsport támogatására, s kiemelten kezeli a londoni esélyeseket.
Borkai - aki januárban találkozik Jacques Rogge-gal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével - a doppingolás miatt egy évre eltiltott birkózó világbajnok Kiss Balázs londoni indulási esélyeiről azt mondta, nem látja, hogy a MOB-nak lenne mozgástere az ügyben.
A MOB első embere hétfőn délelőtt megállapodott a sportköztestületekkel az idei finanszírozásról. Eszerint a köztestületek legalább annyit, vagy többet kapnak mint 2010-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!