Sport

2014.05.15. 16:35

Az Alba a palánk alatt a Sopron fölé nőhet

Pénteken, 19 órától a negyedik mérkőzést rendezik a férfikosárlabda-bajnokság negyeddöntőjében. Ezúttal az Alba Fehérvár fogadja a Sopron KC-t.

Bobory Balázs

Kedden két mérkőzéslabdához jutott a Sopron a párharcban.

Az Alba Fehérvár együttesének immár nem szabad hibáznia, ha a legjobb négy közé akar kerülni, előbb otthonában, aztán a sorsdöntő ötödik mérkőzésen a nyugati határszélen kellene nyernie.

Ez iszonyatosan nehéz feladatnak tűnik, főleg úgy, hogy az eddigi két soproni összecsapást magabiztosan nyerte a hazai alakulat, Fehérváron viszont az Alba csak hosszabbítás után, a padlóról felkelve csikarta ki a győzelmet. Lépésről lépésre kell haladni, nézzük, miben lehet jobb Carlos Frade együttese a következő mérkőzésen. A sors úgy hozta, hogy az SKC második idegenlégiósát is elvesztette a rájátszásban. Az amerikai Jonathon Thompson már az első találkozón sem tudott pályára lépni, kedden pedig Filip Barovics számára ért véget a szezon kéztörés miatt. Utóbbi kiesése finoman fogalmazva is érzékeny veszteség a Sopron számára. A montenegrói center a legfontosabb játékosa az SKC-nak a palánk alatt, az eddigi három összecsapás alkalmával 14,67 pontot termelt átlagban, mellette lekapkodott hat lepattanót. Ha megnézzük, kik jöhetnek szóba pótlásként, látjuk, hogy nem azonos a minőség: a veterán Trepák Zoltán sok csatát látott, remek játékos, de már nem húzóember, míg Tóth Gergely szezonja korántsem fényes eddig.

Szóval a palánk alatt dominálhat az Alba Somogyi Gergely-Tóth Norbert-Juhos Levente-Kyle Barone négyesfogatja. Persze csak akkor, ha Carlos Frade ezúttal nem az utóbbi, amerikai centert pihenteti, mint legutóbb Sopronban. Akkor a spanyol vezetőedző a lepattanóharc elvesztése miatt bosszankodott, Barovic kiesése után viszont kínos lenne, ha ismét a soproniak lennének határozottabbak a lecsorgó labdáknál.

Ugyancsak fontos, hogy a soproni dobógépek ne induljanak be pénteken, hiszen az előző mérkőzésen az SKC játékosai tíz triplát dobtak, ellenben az Alba csak négyet süllyesztett el trojkából, így az is kevésnek bizonyult, hogy a fehérváriak jobb százalékban dobtak mezőnyből.

Carlos Frade azzal is számolhat, hogy játékosai talán valamivel pihentebbek, az Albában rotációs rend szerint mindig pihen egy légiós, remélhetőleg ez is sokat nyom a negyedik, majd az ötödik mérkőzésen a latba.

A győzelemhez kell a szurkolók nagy segítsége is. kell a hangzavar a csarnokban!

 

Élő közvetítés a feol.hu oldalon

A pénteki Alba–Sopron mérkőzés szöveges online közvetítése nyomon követhető lesz a www.feol.hu-n, és várjuk olvasóink hozzászólásait is facebook-oldalunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!