Sport

2016.02.19. 13:50

Jégből faragott királyfi: A kivételes tehetségű fehérvári fiatal lecsúszott a dobogóról

Lillehammer – Vértes Nátán a Fehérvár AV19 tizenöt éves tehetsége negyedik helyen zárt az ifjúsági téli olimpián.

Szupkai Gábor

A fiatal sportoló a hetedik legjobb eredménnyel jutott ki a lillehammeri eseményre.  A selejtezőkörben tizenhat versenyző szerepelt a Skills Challenge versenyen, ahol ügyességi feladatok végrehajtása a cél. Vértes Nátán a selejtezők után negyedikként kvalifikálta magát a csütörtöki nyolcas döntőbe, ahol nagyon jól kezdett.

Elsőként a korcsolyázást rendezték, ezt Vértes meg is nyerte, a negyeddöntőben a német, az elődöntőben az osztrák, végül a döntőben a román versenyzőnél volt gyorsabb.

A második feladat, a  lövőcsata következett, ahol a kapu négy sarkát kell eltalálni minél rövidebb idő alatt. A selejtezőben ezt a számot magasan nyerte a fehérvári fiú, ezúttal az elődöntőben alulmaradt a litván versenyző ellen, de két szám után még mindig az élen állt.

Vértes Nátán képességei egészen kiválóak, ezt bizonyította is. Fotó: Molnár Artúr

A szlalomverseny is hasonlóan sikerült, ismét az elődöntő volt a végállomás, ezúttal a német Erik Betzold volt jobb Vértes Nátánnál.

A lövőerő versenyszámban szintén a négy között búcsúzott, a szlovák  Sebastian Cederle lőtt erősebben.

Ekkor jött a  passzolási feladat, amely végül elrontotta az estét. Vértes Nátán  egyik találatát nem adták meg a bírák, a fehérvári fiú pedig úgy folytatta, mintha érvényes lett volna, ezért eredményét törölték a körből,  nulla pont.

Mindezek ellenére még mindig dobogós helyen állt,  ám ez a közjáték  megzavarta, és az utolsó feladat,  a korongvezetés során az első körben kikapott, ezzel végül a negyedik helyen zárt. A versenyt a romániai versenyző Eduard Casaneanu nyerte, aki Csíkszeredában játszik.

– Csak saját magamat okolhatom. Karnyújtásnyira volt a győzelem, végül lecsúsztam a dobogóról is. De   felállok, leporolom magam, csinálom tovább, és úgy érzem nagyobb sikereket is el fogok érni – nyilatkozta Vértes Nátán a verseny után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!