Sport

2015.12.17. 19:19

Immár halhatatlan sportolók

Székesfehérvár - Az IIHF (Nemzetközi Jégkorong Szövetség) a Hall of Fame-be szavazta a magyar jégkorongsport egyik legnagyobb játékosát.

Szupkai Gábor

Csütörtökön megnevezte a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF), hogy kiket vesz fel 2016-ban a halhatatlanok közé. Az IIHF Hockey Hall of Fame tagjai lesznek a világszerte ismert játékosok közül Peter Bondra, Szergej Fjodorov, Valerij Kamenszkij, Ville Peltonen.

Azonban ami számunkra sokkal fontosabb, hogy magyar érintettsége is lesz a díjátadó ünnepségnek. Az egykori svájci jégkorongjátékosról elnevezett Richard Bibi Torriani-díjat - amit azok a játékosok kapnak, akik egy nem kiemelkedő jégkorongos országban magas szinten űzték a sportot -, a 2016-os évben korábbi válogatott jégkorongozónk, a 2009-ben elhunyt ifj. Ocskay Gábor kapja. A fehérvári kedvenc, aki 1993 és 2009 között kizárólag az Alba Volán mezét viselte, valamint 1993 és 2008 között sorozatban 16 világbajnokságon vett részt.

ifj. Ocskay Gábor méltán került a Hírességek Csarnokába

- Szerencsém volt, mert a fiam a saját teljesítményével, odaadásával vívta ki az elismerést. Egy édesapa, egy család és a teljes magyar jégkorong-társadalom számára óriási megtiszteltetés, hogy beválasztották őt a Hírességek Csarnokába - mondta az édesapa, id. Ocskay Gábor.

Az IIHF Hockey Hall of Fame két magyar taggal már rendelkezik, Pásztor György és Schell László személyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!