A sógoroknál is bemutatkoznak

2018.04.14. 19:30

A bécsi Vikingek ellen lép rácsmezőre a Fehérvár Enthroners

A Dacia Vikings Superseniors gárdája érkezik a First Fieldre vasárnap, 15 órakor az osztrák Divízió 4-es amerikaifutball-bajnokság első fordulójában.

Nagy Péter

Az osztrák bajnokságban javíthatnak a fehérváriak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A hazánkban futó legmagasabb amerikaifutball-bajnokság, a HFL után az osztrák pontvadászatban is bemutatkozik Pál Tibor Kornél együttese. A Koronázóknak eddig nem sok babér termett a magyar élvonalban, a Budapest Wolves és a Nyíregyháza Tigers ellen is vesztesen hagyták el a játékteret a fehérváriak. A hétvégén ennél remélhetőleg sokkal könnyebb dolga lesz az Enthronersnek, amikor a bécsi illetőségű Dacia Vikings Superseniors vizitál a megyeszékhelyen. A szabályoknak megfelelően csak hazai, azaz amerikai idegenlégiósok nélküli kerettel vághat neki ennek a ligának a Fehérvár. Ennek ellenére nem sok időt kívánnak ezen a szinten eltölteni Erős Márkék, céljuk, hogy évről-évre feljebb és feljebb jussanak az osztrák divíziókban. A szomszédos országból érkező Vikingek, a bécsi elsőosztályú gárda, a Vienna Vikings szenior alakulata, tehát egy rutinos csapatról van szó.

Az osztrák bajnokságban javíthatnak a fehérváriak
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője:

– Nem számítok könnyű mérkőzésre ugyan, de győzelmet várok a csapattól. Minél előbb szeretnénk kiharcolni a feljutást és végül az osztrák élvonalban játszani. A Nyíregyháza ellen már mindenképp jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a Wolves ellen, de nyilvánvaló ez még nem volt elég a sikerhez. Látom a fejlődést, egyre jobban összecsiszolódik a társaság, úgy gondolom, hogy tudunk előre lépni hétről-hétre, ami győzelmekben is meg kell, hogy mutatkozzon előbb-utóbb. Ryan Seaberg sérülése miatt hazautazott, az ő idényének vége, a pótlását később kell megoldanunk. Remélem, sokan lesznek a meccsen, és győzni fogunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában