Sport

2009.07.13. 02:29

Győzelemmel mutatkoztak be az FC Fehérvár fiataljai

Székesfehérvár - Az első felkészülési mérkőzésén 2-1-re győzött az FC Fehérvár fiatalokból álló NB II-es labdarúgó-csapata. Varga István vezetőedző elégedett volt a látottakkal.

Matók János

Az első felkészülési mérkőzésén lépett pályára szombaton a Sóstói Stadion hátsó füvespályáján, az FC Fehérvár NB II-es labdarúgó-csapata. A Varga István vezetőedző által dirigált, s mindössze 20 év átlagéletkorú csapat erős riválissal kezdett, hiszen az előző bajnokságban a Kaposvölgye az NB II Nyugati csoportjában a 4. volt.

- Arra vagyok elsősorban kíváncsi, hogy a túlkorosok nélkül mire leszünk képesek egy komoly csapattal szemben. Amennyiben egálban leszünk, úgy az NB I-es csapatból visszajátszó három futballistával erősebbek lehetünk. A három kazincbarcikai (Olasz, Kerékgyártó és Zimányi - a szerk. megjegyzése) is fiatal, így köréjük építhetjük a többi tehetséget - mondta Varga még a kezdés előtt.

FC Fehérvár II-Kaposvölgye 2-1 (1-0), 100 néző. Vezette: Rózsa.

A vendégek kezdtek, ám a piros-kékek - Czirjék (Halasi) - Szabó (Meggyes), Vaszicsku, Szeleczki (Bencze), Fejes (Sebők) - Kovács (Fekete) - Kerékgyártó (Sötét), Zimányi (Szolnoki) - Lelkes (Gyurcsó), Olasz (Palkó), Móri (Baracskai) - egy pillanatra sem játszottak megilletődötten. Volt is dolga Strublics kapusnak, amikor a remekül futballozó Kovács bombáját kellett hárítania, de a túloldalon Czirjék is szép védéseket mutatott be. Például a 25. percben, amikor Goodslove 4 méteres fejesénél hárított bravúrosan. Viszont az ellen-támadás végén, a szöglet után Fejes 6 méterről fejelte a labdát a kapuba, 1-0.

Tovább nőhetett volna az előny, ám Móri - a csapat veteránja - nagyszerű beadását Lelkes abszolút ziccerben, 6 méterről mellé fejelte. A szünetben Vaszicsku kivételével Varga István komplett csapatot cserélt, s így még fiatalabb lett a gárda az akadémisták beállításával. Eleinte jobb is volt a Kaposvölgye, így az 57. percben ki is egyenlített, 1-1. Ám a fiatalok nem hagyták magukat: Baracskai szemlátomást élvezte a játékot, ő volt a legveszélyesebb a hazaiaknál. Például egy szöglete után Sötét fejese a felső lécen csattant, majd szép cselek után Palkónak adott kihagyhatalan gólpasszt, 2-1.

- Ezt nem volt rossz, a győzelem az önbizalom miatt fontos - mondta Varga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!