Sport

2014.09.27. 18:58

Fordítani tudott a Puskás Akadémia

AZ OTP Bank Liga 9. fordulójában az első félidő után egy lyukas garast se adtak volna a hazai szurkolók a Puskás győzelméhez, de a vendéglátók a huszáros támadójátékkal nemcsak egyenlíteni tudtak, hanem a győzelmet is megszerezték a Dunaújváros PASE ellen.

Káldor András

Puskás Akadémia FC — Dunaújváros PASE (0—2) 3—2
Felcsút, Pancho Aréna, 300 néző
Vezette: Vad II. (Berettyán, Szalai D.)
Puskás A: Danilovic 6 — Lorentz 7, Vaszicsku 6, Kelic 5 (Tamás M. 6, a szünetben), Fabio 6 — Tóth B. 6 (Margitics, — 84.), Polonkai 5, Czvitkovics 4 (Sallai R. 6, a szünetben), Szakály D. 6 — Tischler 6, Lencse 5. Vezetőedző: Benczés Miklós
Dunaújváros: Milinte 5 — Dodlek 5, Szekeres A. 5, Gavric 5, Csehi T. 5 — Nikházi 6, Józsi 5 — Orosz M. 6 (Thiago, —, 75.) Jakab D. 6-2=4, Zsótér 6 (Böőr, —, 75.) — Peric 5. Vezetőedző: Dobos Barna
Sárga lap: Tischler, Tóth B., Tamás M. illetve Jakab D., Nikházi
Kiállítva: Jakab D. (második sárga lap után)

A két csapat még nem találkozott az élvonalban, ám erre az összecsapásra az eredeti kiírás szerint Dunaújvárosban került volna sor, de a felek megegyeztek abban, hogy az újvárosi stadion korszerűsítése miatt a Puskás Akadémia lesz ezúttal a házigazda.

Zsinórban ötödször léptek emiatt idegenben pályára Dobos Barna tanítványai, akik amúgy sincsenek jó passzban, hiszen, mint várható volt a héten egy ponttal az eddig elért eredményüket megkurtította Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága. A Dunaújváros PASE ferencvárosi vendégjátéka alkalmával ugyanis Józsi György, valamint Orosz Márk is jogosulatlanul lépett pályára.

A 9. percben Lencse László sarokkal adott Tischler Patrik elé a 16-oson belül, aki laposan centiméterekkel lőtt a jobb kapufa mellé. Hasonló szituáció ismétlődött meg tíz perc elteltével, amikor Lorentz Márton fűzte át magát a védelmen, majd hajszálpontosan centerezett, de az érkező Lencse hat méterről fejelt ajtó-ablak helyzetben fölé. A 33. percben aztán váratlanul a pirosak is komoly lehetőséget packáztak el, Nikházi Márk jól eltalált lövését a bal alsó sarok elől kellett Braniszlav Danilovicnak kiütnie szögletre. Majd szinte a semmiből előnyhöz jutott a DPASE a 40. percben. Jakab Dávid 35 méterről szabadrúgást ívelt be a Puskás 16-osára, a labdát Vaszicsku Gergő kifejelte Orosz Márkhoz, aki egy csel után ballal 12 méterről lőtt, a labda, pedig egy védőt érintve a bal alsó sarokban kötött ki. 0—1.

És még nem volt vége, mivel a szünet előtt egy perccel növelte előnyét a vendég együttes. Egy formás, jól megrajzolt támadás végén Milan Peric használta ki első lehetőségét. 0—2.

A pihenő után láthatóan összekapta magát a hazai gárda, egyre másra vezette akcióit, míg a DPASE vezetése birtokában visszaállt. Ennek aztán meg is lett az eredménye, ugyanis a 61. percben Lorentz Márton erőszakosságának köszönhetően száguldott el a jobbszélen, majd 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1—2.

Lorentz szépítő találata után volt oka ünnepelni a Puskás Akadémia FC kispadjának (Fotó: Puskás Akadémia/Takács J)

Egyre többet veszélyeztetett a gól után a hazai gárda, és a 69. percben ki is tudtak egyenlíteni, Fabio bal oldali beadását Szekeres Adrián mellel haza akarta adni Milinte Árpádnak, de az érkező Szakály Dénes megelőzte a kapust, és a kapuba lőtt jobbal, a labdát a védők ugyan kivágták, de már a gólvonal mögül, de Urbán Eszter jelezte, hogy a labda bent volt. 2—2.

A 73. percben Vaszicskut rántotta le Jakab Dávid, második sárga lapja után számára befejeződött a mérkőzés. Az emberelőnyt viszonylag gyorsan gólra váltotta a Puskás, a 78. percben Sallai Roland remekül centerezett a jobb oldalról, és az érkező Tischler jobbal, 5 méterről lőtt a kapu közepébe. 3—2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!