tokió 2020

2019.09.02. 11:00

Federer még nem döntött az olimpiáról

Roger Federer még nem döntött arról, hogy pályára lép-e a jövő évi, tokiói olimpián. A svájci teniszsztár a US Openen azt mondta, sok mindentől függ a szereplése, többek között az egészségi állapotától és a családjától.

Roger Federer of Switzerland wins against Daniel Evans of Great Britain during their Round Three Men's Singles match at the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on August 30, 2019. (Photo by Kena Betancur / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kena Betancur

A nyári játékok sportági versenyei két héttel a wimbledoni bajnokság után kezdődnek majd Tokióban. A 20-szoros Grand Slam-győztes játékos szerint még túl korai arról beszélni, mi lesz egy év múlva, de bevallotta, hogy a stábjával, a családjával lassan el kell kezdeniük azon gondolkodni, hogy mi legyen a programja jövő nyáron.

A egyéni olimpiai aranyérem az egyetlen, amely még hiányzik Federer gyűjteményéből.

A 38 éves teniszező négy olimpián vett részt – az első ezek közül a 2000-es sydneyi játékok volt -, 2008-ban párosban arany-, 2012-ben egyesben ezüstérmes lett.

„Szükségtelen mondanom, hogy mindegyik olimpia, amelyen ott voltam, nagyon emlékezetes a számomra.

Vihettem a svájci zászlót, 2000-ben megismertem a feleségemet, majd aranyat és ezüstöt nyertem” – fogalmazott Federer, aki negyeddöntős New Yorkban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában