Sport

2015.06.24. 10:39

Érmeket hoztak haza az ob-ról a Székesfehérvári VSZSE párbajtőrözői

Balatonfüreden hat napon át tartott a párbajtőr utánpótlás országos bajnokság, ahol a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület versenyzői is részt vettek, szép sikereket értek el.

Bobory Balázs

Amelyik versenyszámban elindultak a versenyzőik, szinte kivétel nélkül a nyolcas döntőbe kerültek, a nem kis létszámú mezőnyben. Az újonc fiúknál például 105 versenyző mérte össze a tudását, mint ahogy más korcsoportokban is hasonló magas induló létszám volt, mely az eredményeket még értékesebbé teszi.

A legkisebb korcsoportban Kiss Emma, Rónai Tamara, a fiúknál pedig Vas Barnabás adott számot tudásáról. Kiss az egész versenyidényben megbízhatóan hozta a döntős helyezéseket, ez az ob-n is így maradt és nagyon megbízható, kiegyensúlyozott vívással magyar bajnoki ezüstérmet szerzett. A gyerek korosztályban a lányoknál két versenyzőnek is sikerült a nyolcas döntőbe jutnia, ahol végül Kollár Kincső bronzérmet nyert – aranytussal kikapva a nagydöntőbe kerülésért – míg Büki Lili a döntő 7. helyét szerezte meg. A lány csapat – Kollár, Büki, Demény Kata és Demény Réka – magabiztos vívással menetelt a döntőig, ahol az MTK-tól szenvedett vereséget és csapat ezüstéremmel térhetett haza.

A fiúknak nem sikerült az egyéni versenyszám, bár minden esélyük megvolt a jó szereplésre, mert a körvívás után a 105 indulóból a 7. és a 11. helyen álltak, majd az egyenes kiesésben megijedve, bátortalan vívással kiestek. Másnapra a csapatversenyre összeszedték magukat és a nyolcas döntőbe kerültek, ahol a Joszkin Péter, Háder Roland, Magyar Bálint és Lakatos Levente csapat a 6. helyen végzett.

A következő magasabb korcsoportban a lányok megint nagyon kitettek magukért. Egyéniben Büki a nyolcas döntőbe került ismét és az 5. helyet szerezte meg. A lány csapat – Büki, Kollár, Demény Kata és Tóth Zsófia – hatalmasat hajrázva 34-40-ről fordítva verte meg az MTK-t 45-42-re és ezzel bronzérmet szerzett. A fiúknál egyéniben senkinek nem sikerült a döntőbe kerülés, például Kisari 13-11-ről kapott ki 15-14-re, így elszálltak az érmes remények. Aztán csapatban sem sikerült a nyolcas döntőbe kerülni, végül a 14. helyet szerezték meg.

A székesfehérvári vívóbronzcsapat és a büszke edzők (Fotó: az egyesület felvétele)

Serdülő korcsoportban Zarándok Levente a nyolcas döntőbe kerülésért esett ki, a 14. lett, a többiek (Szücs Dániel, Ölvedy Csanád, Lakatos Domonkos, Kisari Péter, Magyar István) a 16-32 között végeztek, mint a lányok Tóth és Györke Lilla is. A fiú csapat ismét a nyolcas döntőbe került ahol végül a 6. helyet szerezte meg.

„Az idei országos bajnokságon edzőtársammal, Mórocz Balázzsal magasra tettük a lécet, de a gyerekekkel sikerült azt átugornunk, nem is akárhogyan, amelyért köszönet illeti elsősorban a gyerekeket, a szülőket, a lehetőséget biztosító Alba Volánt és az anyagi támogatást nyújtó városunkat. Az egyesület egy része Éberhardon, nemzetközi versenyen fejezi be az idényt, és ezzel befejeztük az eddigiek szerint is a legeredményesebb évünket.” – nyilatkozta Szabados Zsolt vívó szakedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!