Kézilabda

2019.07.09. 20:57

Egymás ellen is bizonyíthat két fehérvári klub

Elkészült a 2019/2020-as férfi-kézilabdabajnokság versenykiírása, az NB II Északi csoportjába két székesfehérvári klub is besorolást nyert.

Krebsz András

Nem is olyan régen szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy a 2016/2017-es évadban az NB I/B-ben vitézkedő, akkor még Alba Regia KSE néven induló Alba-Máv-Előre SC csapata és a felnőtt együttest csak tavaly kiállító Cunder Kézisuli Egyesület egy osztályban szerepeljen. Azóta sok minden történt: az Alba búcsút intett a másodosztálynak, eközben a jórészt fi atalokra építő cunderesek veretlenül nyerték meg a megyei bajnokságot, magabiztos játékkal kiérdemelve és kivívva ezzel a jogot az NB II-ben való indulásra.

Grőber Mátyás, az Alba vezetőedzője szerint a Cunder ugyanolyan résztvevője a csoportnak, mint bárki más.

– Bizonyos szempontból örülünk, hiszen így kevesebbet kell utaznunk, ráadásul a város kézilabdahíre tovább erősödik. A tavalyi második helyünk megsüvegelendő, habár emiatt jobban fognak ránk figyelni, fokozott energiával küzdenek majd ellenünk, erre fel is készülünk – árulta el lapunknak a tréner.

Molnár Csaba, a Cunder egyik alapítója sem tulajdonít túl nagy jelentőséget az azonos csoportba sorsolással kapcsolatban.

– Számunkra az Alba ugyanolyan ellenfél, mint a többi csapat. Az mindenképpen örömteli, hogy nem kell messze utazni. A célunk a bennmaradás kivívása, de a játéklehetőség fontosabb az eredménynél, a lényeg a fejlődés – nyilatkozta Molnár, aki megerősítette, hogy jövőre a megyei bajnokságban is elindulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában