Sport

2013.02.07. 15:50

Egervári és Gyurcsó is látott pozitívumokat a válogatott játékában

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 1-1-re végzett felkészülési mérkőzésen Fehéroroszországgal. Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint hasznos volt a beleki meccs.

Bobory Balázs

- Az első félidőben meghatározó, jó játékot tudtunk megvalósítani, talán nagyobb előnnyel is kezdhettük volna a második játékrészt. A második félidőben kiegyensúlyozottabbá vált a játék, az ellenfél előtt is adódtak helyzetek. Lehetőséget tudtunk adni néhány olyan játékosnak is, akik most csatlakoztak hozzánk, vagy hosszabb idő után tértek vissza a csapatba. Böde Dániel és Rudolf Gergely játékával is elégedettek lehetünk, és a taktikai változtatásokra is jól reagáltak a játékosaink, egy kifejezetten fordulatos, jó mérkőzés kerekedett az összecsapásból  - értékelt Egervári Sándor szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának a fehéroroszok elleni mérkőzés után.

Egervári: kifejezetten fordulatos, jó mérkőzés volt a beleki

A szakember kiemelte a hosszú idő után visszatérő Rudolf Gergely és az újoncként bevetett Böde Dániel teljesítményét. Ugyancsak első mérkőzésén léphetett volna pályára Szolnoki Roland, a Videoton védője, azonban a fiatal játékos végül nem jutott szóhoz. Sebaj, rengeteg ideje van még, hogy magára öltse a címeres mezt.

-  Varga József és Szalai Ádám személyében alapemberek estek ki a csapatból, de akik lehetőséget kaptak, élni tudtak vele, külön-külön is hozzá tudtak tenni a játékunkhoz. A győzelem elmaradása miatt lehet némi hiányérzetünk, mert az első félidőbeli teljesítményünk alapján közelebb álltunk a sikerhez. Voltak jó és közepes teljesítmények is a csapatban, utóbbiakat inkább az idény eleji felkészültség okozta, a hozzáállással, mentalitással elégedett voltam - összegezte játékosai teljesítményét Egervári.

Szolnoki ugyan nem, de egy másik fehérvári futballista pályára lépett, Gyurcsó Ádám a mérkőzés hajrájában foglalta el a helyét a középpálya jobb oldalán, és egy fejessel veszélyeztetett, de célt tévesztett.

- Talán az volt a baj, hogy a többiek nem szóltak, egyedül vagyok. Ha ezt érzékelem, akkor megpróbálom fejjel, vagy mellel levenni a labdát, így a fejesem mellé szállt. Annak ellenére, hogy tíz percet játszottam, úgy érzem, sikerült hozzátennem a csapat játékához, élveztem a mérkőzést. A válogatott pedig  - ahhoz képest, hogy a legtöbb játékos a felkészülés közepén jár - jól játszott, voltak biztató momentumok. Több lehetőségünk akadt, mint a fehéroroszoknak, az ellenfél csak kétszer-háromszor veszélyeztetett, ebből egyszer sajnos betalált. Hasznos volt ez az összecsapás, már csak azért is, mert a lelátón alig voltak százan, így ilyen szempontból is készülhettünk a románok elleni vb-selejtezőre... Addig a Vidivel lesznek tétmeccseink, amelyen igyekszem jó teljesítményt nyújtani - mondta Gyurcsó Ádám.

A magyar válogatott tehát túl van a főpróbán, immár a március 22-én Budapesten megrendezésre kerülő, románok elleni világbajnoki selejtezőre kell készülni. Mint ismert, ezt a találkozót a FIFA döntése miatt zárt kapuk mögött kell rendezni és mondani sem kell, hogy mekkora hátrányt jelent ez a rendező csapat számára. A feladat így is adott, egy győzelemmel jókorát lehetne lépni a 2014-es brazíliai vb felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!