bajnokok ligája

2019.09.17. 12:30

Döntőnek is beillene a szerdai szuperrangadó

Két, a végső győzelemre is esélyes csapat, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid összecsapásával indul a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportja.

Real Madrid's Brazilian defender Marcelo (L) celebrates as Paris Saint-Germain's Brazilian defender Thiago Silva (R) reacts after the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid on March 6, 2018, at the Parc des Princes stadium in Paris. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A szerdai találkozón ugyanakkor

mindkét gárdából rengeteg sztár hiányzik majd,

a párizsiaknál az eltiltott brazil Neymar mellett az egyaránt sérülésből lábadozó francia világbajnok Kylian Mbappéra és az uruguayi Edinson Cavanira sem számíthat Thomas Tuchel vezetőedző. A spanyoloknál két eltiltott van, Sergio Ramos és Nacho is „pihen” még az első fordulóban, Zinédine Zidane-nak rajtuk kívül Luka Modric, Marcelo, Marco Asensio, Brahim Díaz hiánya is gondot okozhat.

A két csapat legutóbbi három összecsapását a Real Madrid nyerte: a 2017/18-as idény nyolcaddöntőjében a spanyol fővárosban 3-1-s, a franciában pedig 2-1-es spanyol siker született, míg a 2015/16-os szezon csoportküzdelmei során a Parc des Princes-ben nem született gól, a Santiago Bernabéuban pedig Nacho talált be egyedüliként.

A párizsiaknál több korábbi madridi kedvenc is pályára léphet,

Keylor Navas 162 mérkőzésen védte a Real Madrid kapuját, ő volt az első számú hálóőr a sorozatban aratott három BL-győzelem alkalmával 2016 és 2018 között. Az argentin Ángel Di María 124 bajnokin 22 gólt szerzett a király gárdában, a 2014-es Atlético Madrid ellen 4-1-re megnyert Bajnokok Ligája-döntőben őt választották a mérkőzés legjobbjának.

Atlético Madrid – Juventus

A szerdai mérkőzések közül hasonlóképpen kiemelkedik az Atlético Madrid és a Juventus madridi összecsapása. A spanyolok az előző szezont a Zebrák ellen fejezték be, miután a nyolcaddöntőben a hazai 2-0-s sikert követően Olaszországban Cristiano Ronaldo mesterhármasa miatt búcsúztak.

Diego Simeone csapata különösképpen saját közönsége előtt bombaerős: új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban csak egy európai kupameccset veszített el 18 győzelem és három döntetlen mellett. Az olasz bajnok ezzel szemben a legutóbbi három idegenbeli meccsén kikapott a nemzetközi porondon.

Forrás: MTI

Borítókép: Marcelo és Thiago Silva a 2018-as nyolcaddöntőben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában