Sport

2013.09.20. 18:40

Vasárnap este a megye két csapata találkozik egymással Fehérváron

Vasárnap 18 órakor magyar bajnoki és megyei női kézilabda rangadóra kerül sor Fejér székhelyén. A Fehérvár KC és a Dunaújvárosi Kohász KA csapata csapnak akkor össze.

Silye Sándor

Két azonos eredménnyel álló együttes találkozik vasárnap este a Köfém SC sportcsarnokában. Az eddig veretlen Debrecen vezeti a bajnoki tabellát négy forduló után, míg a 2-6. helyen azonos pontszámmal holtversenyben állók három győzelmet és egy vereséget mondhatnak a magukénak, közöttük a gólkülönbség dönt. A vasárnapi két játszó az ötödik és hatodik helyen található, a vendégek állnak előbb, mivel 11 góllal jobbak, mint a Fehérvár KC. A két együttes tavalyi meccsein a megyeszékhelyen 29-19-re, míg Dunaújvárosban 21-18-ra a fehérváriak győztek az alapszakaszban. De – mint az eddigi eredmények is mutatják – az újvárosiak lényegesen jobbak, mint voltak egy éve, egyre inkább beérnek a fiatalok – akikhez Győrből érkezett a tehetséges ifjú Ács Anna -, de továbbra is a tapasztalt játékosaik húzzák az együttes szekerét (Bulath, Ferling, és a Székesfehérvárról Dunaújvárosba visszament Rádl). A Mátéfi Eszter által irányított együttes remekel a bajnokságban, mindössze Debrecenben maradt alul 28-27-re. A szerdai bajnoki fordulóban nagy meglepetésre a Ferencvárost verték 28-26-ra, ami mindenképpen figyelmeztető eredmény a fehérváriak számára. Azon a meccsen (is) a rutin jelentette a bravúr alapját, hiszen Bulath 11, míg Ferling 6 góllal terhelte a zöld-fehérek hálóját, a maradék 10 gólon pedig a többiek osztoztak.

A válogatott volt irányítói Siti Eszter (sötétbena falban) és Ferling (2-es) ismét találkoznak majd (Fotó: Gregority Antal)

– Mint mindig, várhatóan most is nagy harcot hoz majd a két szomszédvár találkozója, mert ne feledjük, ez megyei rangadó, annak meg mindig különleges tétje, hangulata van. A Dunaújváros megmutatta eddig is, hogy milyen erő van benne az idei bajnokságban. Tudjuk, néhány kifejezetten klasszis játékosukra is különleges figyelmet kell fordítanunk. Nagyon várjuk az összecsapást, és reméljük rangadóhoz méltó jó mérkőzést láthatnak a nézők vasárnap. Természetesen mindenki győzni akar majd, de bízom benne, hogy mi jobban, és így a végén okunk lesz majd az örömre – mondta Pal Oldrup Jensen, az FKC mestere.

– A Fradi ellen játékos koromban is óriási dolog volt nyerni. Szerdán ezt az érzést végre edzőként is átélhettem. Bízom benne, a továbbiakban is sok néző lesz, és többször megtelik a csarnok. De a múltból nem lehet megélni, nagyon készülünk a vasárnapi, Fejér megyei rangadóra, ami mindig óriási presztízs. A tavalyi év nem a mienk volt ellenük, szeretnénk javítani a statisztikán. Tudjuk, a székesfehérváriak erőssége a gyors kézilabda. Erre felkészültünk az edzéseken, és természetesen arra számítunk, hogy masszív védekezésünk és jó kapusteljesítményünk kiinduló pontja lehet az eredményes támadó játékunknak – vélte Mátéfi Eszter, az újvárosiak szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!