Sport

2013.01.11. 17:50

A Puskás Akadémia NB I-es és külföldi csapatokkal játszik majd

Miközben szorgos munkások dolgoznak az új, minden igényt kielégítő mini stadionon, az NB II Nyugati csoportjában listavezető Puskás Akadémia FC csapata elkezdte a felkészülést a szezonra.

Matók János

Nagy Zsolt (balra) a Vidi NB III-as csapatából került fel a felcsúti akadémia NB II-es csapatához (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Az idő múlásával egyre jobban kirajzolódik a Puskás Akadémia területén épülő „ékszerdoboz”, az új mini stadion, amelyet a tervek szerint 2014. tavaszán adnak majd át rendeltetésének. Addig is az egyik hátsó pályán készül a bajnokság tavaszi folytatására a Puskás Akadémia FC csapata, amely az NB II-es bajnokság Nyugati csoportjában 6 pont előnnyel vezet az Ajka előtt.

– Milyen hosszú, milyen minőségű lesz a program?

– Csütörtökön kezdtük el, és március 2-áig tart, amikor is a Csákvárt fogadjuk itthon, a bajnoki nyitányon. Sok edzőmérkőzésünk lesz, lényegében csak NB I-es csapatokkal, aztán elutazunk a törökországi edzőtáborba. Ott is sok meccsünk lesz, mert szeretném, ha mind a huszonöt kiutazó futballista kilencven percet játsszon. Lesz olyan nap, amikor egy nap két mérkőzésünk is lesz, így ezeken nem ugyanazok lépnek majd pályára. – mondta Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

– Azért is lesz hasznos a tábor, mert mindenki lehetőséghez jut, ráadásul nemzetközi mérkőzéseken mutathatja meg a képességeit, s harcolhat a kezdőcsapatba való bekerülésért.

– Milyen változás volt, lesz a játékoskeretben?

– Három játékosunk, Kleinheisler, Fabio és Luque elutazott a Vidivel a spanyolországi edzőtáborba. Ennek nagyon örülök, hiszen elsődleges feladatunk, hogy arra érett játékosokat felfelé adjunk, de ez most még nem azt jelenti, hogy mindhárman ott is maradnak. Ennek függvényében történnek majd az igazolásaink is. Az sem titok, hogy vannak olyan futballistáink, akik kevesebbet játszottak a bajnokságban, így amennyiben van irántuk érdeklődés, velük egyeztetve kölcsönadjuk őket, hogy játékban legyenek, s ebben az esetben pótolni kell őket. De az akadémián is vannak tehetséges fiatalok, így például Nagy Zsolt, aki az NB III-as csapatból került hozzánk. Ez is azt példázza, hogy adott a lehetőség előttük.

– Önök előtt lebeg az élvonal lehetősége, ez befolyásolhatja a keret összetételét?

– Látjuk, hogy elég erős a keretünk, s nem az a feladatunk, hogy jó játékosokat hozzunk a csapatba. Nekünk az az elsődleges feladatunk, hogy a Videotonnak adjunk játékosokat, hiszen gyakorlatilag mi egy családba tartozunk. Amennyiben sikerül játékosokat feladnunk a Vidibe, az nagyon nagy örömöt jelent számunkra, hiszen igazolja a mi munkánkat, illetve az akadémiai edzők munkáját dicséri.

– Mint listavezetőre, nagyon sokan fenik a fogukat a Puskás Akadémiára.

– Ez természetes dolog, nincs ezzel semmi baj, ez eddig is így volt. Ám ez ránk, a játékosainkra is ösztönzőleg hathat tavasszal, még jobb teljesítményre készteti őket. Az biztos, hogy az egycsoportos NB II miatt, az őszinél még kiélezettebb mérkőzésekre számíthatunk, hiszen a bentmaradás érdekében, szinte minden csapat jelentősen megerősíti a téli szünetben a keretét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!