Sport

2013.05.23. 20:54

A Puskás Akadémia a Tatabányát fogadja pénteken 15 órakor

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának a bajnoka, a Puskás Akadémia FC pénteken 15 órától - a Duna Tv élőben közvetíti - a Tatabányát fogadja. Már az NB I jegyében.

Matók János

Még két forduló van hátra az NB II-es bajnokságban, a Nyugati csoport aranyérmese, az NB I-be már feljutott Puskás Akadémia FC mindkétszer hazai környezetben, Felcsúton lép pályára. Pénteken, 15 órakor a Tatabánya ellen, majd június elsején, szombaton 18 órakor a Sopron ellen, amikor ünnepelhetik a bajnokcsapatot.

A Makovecz Imre által is tervezett stadion építése gőzerővel zajlik Felcsúton, valóságos  ékszerdoboz lesz (Fotó: ORFK/H. Szabó Sándor)

- Bár még nincs vége, de összegezné a szezont?

- Tömören azt mondhatom, hogy gyakorlatilag nagyon összeállt a csapat - felelt a kérdésre Benczés Miklós vezetőedző. - Nagyon sok jó játékos és jó ember van a mi közegünkben, mindenki fogékony a munkára. Hamar egymásra talált a gárda, s az úton, amit kitűztünk magunk elé, végig tudtunk menni. Magam részéről nagyon örülök, hogy itt lehetek ezen a kitűnő Akadémián, s ez nem túlzás, tény.

- Meddig él a szerződése Felcsúton?

- Határozatlan ideig szól. Amikor ide jöttem, hosszú távra terveztem, de ezzel minden edző így van. Bőven van még feladatom, hiszen az eltervezett munkát még nem fejeztük be.

- Edzői karrierjében hová helyezi a Puskás Akadémiát, a bajnoki aranyérmet?

- Gyakorlatilag a Diósgyőr mellé, hiszen ott is NB II-es bajnokok lettünk. De mégsem lehet összehasonlítani a kettőt, hiszen mindegyiket különböző úton értük el. Diósgyőr egy állomás volt az edzői pályafutásomban, a felcsúti pedig egy másik. Ez egyértelműen kihat arra a tanulási folyamatra, amely a későbbiekben majd kamatozhat.

- Feljutottak az élvonalba, s ez büszkeséggel töltheti el, arról nem beszélve, hogy jövőre egy modern, minden igényt kielégítő stadionban fogadhatják a riválisokat. Gondolnak már az NB I-re?

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője (Fotó: Pati-Nagy Bence)

- Tény, hogy bajnokok lettünk, de az élvonalbeli szereplés még nem került szóba. Azért sem, mert még tart az NB II-es bajnokság, s amikor majd lezárul, akkor már sok kérdésben tisztábban látunk. Most még nagyon sok a nyitott kérdés, ezért nincs értelme erről beszélni. Ami pedig az épülő stadiont illeti, a megfelelő infrastruktúra a sportban meghatározó dolog, sajnos hazánkban ezen a téren nem a legjobb állapotok uralkodnak, de erre Felcsúton nem lehet panasz.

- Pénteken a Tatabányát fogadják, mire számít ellenük?

- Miután a bentmaradásért harcolnak, ezért nem hiszem, hogy nekünk esnének, inkább türelmesen játszanak. Miután két,  kultúráltan futballozó csapat lép pályára, reményeim szerint a szurkolók egy jó mérkőzést láthatnak. Egyébként az edzőváltás óta figyelemre méltó eredményeket értek el, s ezt sem szabad elfelejteni.

Friss hír a a csapattal kapcsolatban: Gera Zoltán klubjával,  az angol Premier League-ben szereplő West Bromwich Albionnal játszik barátságos mérkőzést július 22-én a Puskás Akadémia FC Sopronban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!