13°
16°
13°

A futás örök szerelmese, Kaufer Tamás örömfutásokat rendez amatőröknek, profiknak

Székesfehérvár - Szinte hihetetlen, de másfél hete már a 11. alkalommal rendezte meg a Vérteskozma Rock n Roll Futást Kaufer Tamás, aki úgy érzi, mostanra igazán kinőtte magát a verseny.

Egyáltalán nem úgy indult annak idején, hogy ilyen magasságokba törjön kezdeményezésével Kaufer Tamás. Amikor Barbara lánya a Rákóczi iskolába járt, kitalálta, hogy össze kellene hozni a szülőket, a tanárokat, és a diákokat egy versenyen. A lánya osztálya mellett akkor még meghívta több versenyző barátját, és a gyerekeken kívül tizenketten álltak rajthoz a Székesfehérvártól 25 kilométerre, a Majki-tavak előtt csodálatos környezetben található helyszínen.

– Mintha elégedettebbnek látszana, mint a tavalyi, tizedik megmérettetést követően.

– Egy kicsit átértékelődött bennem minden. Kétségtelen, hogy előző évben volt jubileum, de most tisztult le bennem, mit csináltam az elmúlt tizenegy évben. El kell odáig jutnom a versenyek szervezése közben, hogy rájöjjek arra, nekem ez az életem, és ezt szeretem csinálni. A visszajelzések szerencsére rendkívül pozitívak, és most is a verseny után olyan véleményeket kaptam, amelyek tényleg arra inspirálnak, hogy még többet, és még jobban dolgozzak a rendezői gárdámmal együtt, illetve gyermekeimmel, akik a kezdetektől fogva mellettem állnak és segítenek.

Idén is nagy érdeklődés mellett rendezte meg Kaufer TamásVérteskozma-Rock&Roll Futást

– Mikor jegyezte el magát a futással? Ez is motiválta abban, hogy megszervezze ezt az immár hagyományossá vált versenyt?

– Már több mint harminc éve futok amatőrként, és éppen ezért próbálom a kezdőket megcélozni, és örülök annak, hogy meg tudtuk őrizni, a verseny amatőr jellegét. Közel ötezer futó az, aki Vérteskozmán első versenyes futó volt, és közel ennyien lehetnek azok, akik nálam kezdtek el futni. Kaptak egy olyan motivációt, amitől a sport az életükben már komoly szerepet tölt be.

– Mi szükséges ahhoz, hogy valaki igazán jó futóvá váljon?

– Több sportágba is belekóstoltam korábban, így tapasztalataim alapján három rettentően fontos dolog kell hozzá. A fegyelem, az alázat, és a fájdalomküszöb eltolása. Ha ezek összetevője megvan, akkor olyan fizikai határokat tudunk megdönteni, amelyekre magunk sem gondolunk.

– Ezek az elvek érvényesülnek a versenyek szervezésében is?

– Természetesen, én saját magammal szemben is szigorú vagyok, de ugyanezt mondhatom el a rendezőgárdámmal kapcsolatban is. Tudom azt futóként, hogy mi szükséges ahhoz, hogy jól érezzük magunkat egy versenyen. Talán azért is tudom azt a színvonalat produkálni már évek óta, ez is hozzájárult ahhoz, hogy az ország legeldugottabb részeiről is keresnek bennünket.

– Nemcsak ez a verseny áll közel a szívéhez, az utóbbi években több új kezdeményezés is az ön nevéhez fűződik.

– Három éve szervezzük, és az életem részévé vált a Vérteskozma Sporttábor, amelyet Hengli Máriával közösen szervezünk. Tavaly indítottam el, és idén, pedig már a második állomásához érkezik, április 30-án lesz a Fehérvári Lépcsőfutás a Koch László utcában. Itt sem az a lényeg, hogy hány másodperc alatt érünk fel a tizedik emeletre, hanem a mozgásra szeretném felhívni a figyelmet. Ha hazaérünk, ne lifttel menjünk, inkább gyalogoljunk, akár a tizedikre is, és mozgassuk meg magunkat. A Bence-hegyi futás is előző évben debütált, erre augusztus végén kerül sor. Ez nem kis kihívást jelent a futóknak, mert igen komoly szintkülönbséget kell teljesíteniük.

– Mi a hitvallása?

– Szerelemből csinálom, csak úgy vagy hiteles, ha te is versenyző vagy! Csak a kemény munkában hiszek, és minden versenyen egy kicsit meg kell halnunk, függetlenül attól, hogy öt vagy negyven kilométert futunk!


Legolvasottabb

1
„Lecsóőrültek” a trónon, megkoronázták a lecsókirálynőt
2
Halálos baleset történt a Váli-völgyi pihenőhelyen
3
Autótűz Székesfehérváron
4
Ittasan vezetett, átszakította a szalagkorlátot
5
Így parkoltok Ti, Fejér megye!
V. Varga József
vb-selejtező / 16 perce
A dánok egy félidőt hagytak női labdarúgóinknak
A magyar női labdarúgó-válogatott Gyirmóton 6-1-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes dán csapattól a világbajnoki selejtezősorozat első mérkőzésén kedden.
Gyász
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
/"Megállt a szív, megállt a kéz, nincsen szó az ajkadon. Szívünkben örökké élsz, mert szerettünk nagyon . . ."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *MIKLÓS JÓZSEFNÉ* *szül. Varga Anna* Seregélyes-Szőlőhegyi lakos 77 éves korában elhunyt. Temetése 2017. 09. 21-én 14 órakor lesz a Seregélyes-Szőlőhegyi temetőben. A gyászoló család
/"Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillag szemed. Vigyázunk az álmodra, te csak aludjál! Kedves szerettünk, Isten veled!"/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk *FEHÉR ANNA* 2017. szeptember 6-án, 65 évesen elhunyt. Szeptember 22-én a Fecskeparti temetőben 12 órakor búcsúzunk tőle. Gyászolják: gyermekei Gábor, Ani, unokái Richi, Szandu és veje Bala, valamint rokonai és barátai
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott, Számunkra te örökké élni fogsz, mint a csillagok."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *LAURINYECZ FERENCNÉ* *(Marika)* életének 79. évében örökre megpihent. 2017. szeptember 23-án 11 órakor az Agárdi temetőben veszünk tőle végső búcsút. Drága emléke szívünkben örökké él! A gyászoló család
akár a szimfónia / 29 perce
Október elejétől új darabbal hódít a Thália Színház
Vál-völgyi kalandok / 53 perce
A felcsúti kisvasúton utazott az EP-delegáció
Zsohár Melinda
filléres praktikák / 1 órája
Ragyogni fog otthona ezektől a természetes tisztítószerektől
Diófa / 1 órája
Vandál csonkítás vagy szakszerű gallyazás történt Sárpentelén?
Farkas Andrea
különlegességeket kóstolhatnak / 2 órája
Temérdek finomság várja a nyíregyházi fesztiválra látogatókat
Foci / 2 órája
A megyei III. osztály e heti meglepetése a Söréd győzelme a listavezető otthonában
Káldor András