Sport

2008.12.30. 03:29

A focitorna célegyenesében

<b>Székesfehérvár</b> - Tegnap a D, E és F csoport mérkőzéseit rendezték a IX. Dunatakarék-Videoton Baráti Kör futballtornán a VOK-ban. A 12 csapatból kilencen a mai egyenes kieséses szakaszba jutottak.

Parall Bálint


A vasárnap kezdődött focitorna ma folytatódik
Fotó: FMH

Azzal mindenki tisztában volt, hogy a Közép-Pannon Fejlesztési Zrt. bombaerős csapat. A többek között Mohl Dáviddal, Magasföldi Józseffel, Horváth Gáborral, Nagy Lajossal, Köntös Dániellel felálló csapat nem is okozott csalódást, négy győzelemmel - az Isztimért 4-0-ra, a Dunatakarékot 3-2-re, a Kőszárhegyet 4-1-re, a Pabló Csákvárt pedig 10-0-ra verték - jutott a mai egyenes kieséses szakaszba. Ebből a csoportból második helyen a zárómérkőzésén kissé flegma Dunatakarék és harmadikként a Pabló Csákvár is továbbjutott, a nullapontos Isztimér és a 3 pontot összehozó Kőszárhegy kiesett.

Az E csoportból a Cserecsapat pottyant ki, a Gulyás Géza-féle társaság nulla ponttal búcsúzott a küzdelmektől. Ebből a kvartettből is három csapat jutott tovább, első helyen kilenc ponttal a Csucsánszky Zoltán edzette FC Fehérvár-Puskás Akadémia 19 évesei, másodikként a városi kispályás bajnokságban is szereplő Balogh 2000-Akkuker Bt., akik hat pontot gyűjtöttek, harmadikként pedig a VÁLASZ FCF, akik a Cserecsapatot verték 2-1-re.

Három órakor pedig elérkeztünk a halálcsoportnak nevezett F csoport küzdelmeihez. Itt is három csapat jutott a legjobb 16 közé. A Villanegra és a Kádas Miklóssal felálló tatai FTK Építő ragyogóan futballozott, az egymás elleni utolsó mérkőzésen dőlt csak el, amit 2-0-ra a Villanegra nyert, hogy Bozai Attiláék zártak az élen, az FTK pedig második lett. A Villanegra és az FTK ellen egy pontot szerző Schollnak izgalmas lett a végjáték, hiszen a nyírségből érkező Nábrád FC 0-2-ről kiegyenlített, ám Pauer György jól eltalált lövése az utolsó percben a 16 közé juttatta a fehérváriakat.

Tegnap egy gálamérkőzést is beiktattak, ahol a fehérvári közéleti válogatott - soraiban Tóth Istvánnal, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatójával, Gál Péter Pállal, a sportbizottság elnökével, Horváth Miklós Csabával, sporttanácsnokkal, Fésűs Irénnel, fehérvári röplabdázó edzővel, Vinklár Lászlóval, Herczog Edit európai parlamenti képviselő tanácsadójával, Posch Dániellel, a Lénia Kft. társtulajdonosával, Juhász Jánossal, a KDRFÜ regionális igazgatójával, Knizse Gyulával, önkormányzati képviselővel, Tóth Ferenccel, az Alba Airport ügyvezetőjével, Szili Csabával, a Vörösmarty Általános Iskola igazgatójával, Oszlányi Salacz Ivánnal, a Magyar Telekom régióvezetőjével, Bobory Balázzsal, a Fejér Megyei Hírlap újságírójával, a kispadon pedig Csapó Csilla alpolgármesterrel és Juhász László önkormányzati képviselővel - 3-1-re kikapott a többek között Disztl Péterrel és Patócs Tamással (a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség térségi koordinátorával) felálló parlamenti válogatottól.

Ma 8 órától folytatódik a torna, de már nem babra megy a játék, hiszen aki kikap, szedheti a sátorfáját. Az öldöklő küzdelmek közepette azonban ismét lesznek gálamérkőzések. Először 15.30-kor, amikor az FC Fehérvár U19 a Siófok U19-cel meccsel. Ezt követően a SportMedia kupában az FC Fehérvár és a BFC-Siófok méri össze tudását, majd 17 órakor a Pápa- BFC-Siófok találkozó következik. De lesz Bulvársport közéleti gálamérkőzés is, sőt a Videoton 89 a magyar 89-es válogatottal is megmérkőzik. A torna döntő mérkőzésére 19 órakor kerül sor, amit az eredményhirdetés előtt a Vörösmarty Színház műsora követ. Ma 8 órától már az egyenes kieséses szakaszban folytatódik a küzdelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!